Tekst og foto: ABCenter

 

På  ABCenters egne nettsider kan vi lese at Kvannes oppfordrer potensielle hytteselgere om å ta kontakt.

- Vi har potensielle kjøpere som er interessert i fjellhytter fra 600.000 kroner og oppover, sier Kvannes. Han har allerede solgt 44 fjellhytter i år, og regner med å tangere rekorden på 70 fra i fjor før året er omme. Han har 35 hytter til salgs på Hovden til priser fra 600.000 kroner til 6,0 millioner kroner. 

omsetter mest fra 600.000 til 1.700.000

ABCenter-kollega Sigbjørn Dvergsnes selger hytter på Bortelid. Han har flere hytter til salgs, og i likhet med Kvannes har han interesserte kjøpere på blokka og ønsker flere hytter å selge.

På Bortelid er det størst omsetning på hytter fra 600 000 kroner til rundt 1,7 millioner kroner.

Megleren elsker hyttelivet

- Kjøperne vet ofte nøyaktig hvilket område de er ute etter, hva slags hytte de vil ha og hva den skal koste. De er kresne og bruker god tid på å finne den hytta de vil ha, sier Dvergsnes.

- Høsten er riktig årstid for kjøp og salg av hytter. Fjellet er på sitt vakreste, med nydelige høstfarger. Kundene ønsker gjerne å gjøre unna hyttekjøpet tidlig på høsten. Tiden fra september til oktober har historisk sett alltid vært høytid for hyttesalg på fjellet, sier Kvannes.

Dvergsnes har selv begynt et pasjonert hytteliv på Bortelid.

- Min hytte på Bortelid er en investering jeg ikke har angret ett sekund på, sier Dvergsnes. Så har han da også brukt mer enn noen sekunder på hytta etter at den ble innviet i fjor høst. Siden da har han nesten vært mer på hytta enn han har vært hjemme i helgene.

- Å våkne opp på hytta en klar høstdag, fyre i peisen og drikke morgenkaffe på trammen, det er livet, sier Dvergsnes.