- Da vi lanserte den opprinnelige Aurora-serien for ti år siden mente mange at disse hyttene var alt for moderne og minimalistiske, sier Pettersen. Men det tok bare et par år før Aurora var det vi solgte mest av. Disse hyttene er nå så ”vanlige” at vi føler at tida er moden for noe nytt, sier Petersen.

Aurora NOVA 2

Flatt, skrånende tak

Det fremste kjennetegnet på hyttene i den nye serien er pulttaket. ”Vanlige” tak med møne på toppen og fall begge veier kalles saltak. Pulttak innbærer at taket har fall bare den ene veien. Navnet kommer av likheten med skråplaten på en skrivepult. Selv om pulttaket blir sett på som mer ”moderne”, har det lang tradisjon her til lands, men forbindes kanskje mest med uthus og løer.

Mange elementer fra populære Aurora

- Selv om vi startet med blanke ark, var det mange velprøvde og populære løsninger fra Aurora-serien som etter hvert fant veien til dette arket, fortsetter Pettersen. Dette har også bidratt til at NOVA-hyttene ikke ble så minimalistiske og spesielle at de ville endt opp som et nisjeprodukt. Og hvis tilbakemeldingene via Facebook og epost er representative, har vi truffet godt. Av samme grunn ble det også naturlig for oss å bruke Aurora som fornavn på disse nye hyttene.

Aurora NOVA har pulttak med en vinkel på 6,8 grader og kan leveres både som byggesett eller ferdig montert. Allerede nå ligger det noen smaksprøver på Saltdalshyttas nettside. 1. september lanseres serien offisielt med priser og tekniske spesifikasjoner.