Slukkeskum er én mulighet, lettvint og greit i startfasen av en brann, da det innå ikke har skjedd store skader. Husbrannslange er en annen mulighet, forutsatt at hytta er tilkoblet vann med skikkelig trykk. Og kanskje en ny røykvarsler eller to, hvis det er litt for få røykvarslere på hytta.

Nødplakat, som gir redningsmannskapene riktig posisjon, kan også bidra til å redde liv.

For de flestes vedkommende er det vel helst sommeren som er båtsesongen. Vet du om det er tilstrekkelig med skikkelige redningsvester på hytta? Og forresten, for den som er glad i å fiske på isen, kan ispigger til å henge rundt halsen være til nytte i en vanskelig situasjon. Det kan også ei kasteline være, hvis det er flere i følge.

Gass er kjekt på hytta, men kan også være en lumsk fiende. En gassdetektor kan redde liv.

Så er det gaver som ikke akkurat er livsviktige, men som kan være nødvendige eller hyggelige:

Det kan for eksempel være et hyggelig bilde fra hytta eller området rundt. Det kan henges på veggen, framstå som kopper eller puter, for bare å nevne noen av mulighetene.

Har du noengang vært med noen på hyttetur, og så har dere vært nødt til å snu fordi de plutselig kom på at de hadde lagt igjen nøkkelen hjemme? Da er en nøkkelboks tingen.

Hyttebok er vel noe de fleste har, men hvis ikke ... Eller hva med andre bøker som kan være nyttige eller hyggelige på hytta? Vidar Kvalshaug kom i høst ut med en novellesamling fra hyttelivet. Og tidligere på året ga Per Schreiner ut en morsom og mørk roman om hyttelivet. Eller du kan kikke i antikvariatene.

Vi kommer ikke utenom spill på hytta, og dem er det trolig mange av. Men hva med noen av de nye brettspillene, for eksempel? Og sjakk?

Eller kanskje du har lyst til å gi bort et apparat som fanger varmeenergi fra ovnen og lager lys av den, lader batterier eller får ei vifte til å snurre? Eller en værhane? Eller kanskje du vil snekre ei fuglekasse? Mulighetene er mange.