Politiet opplyser at påkjørselen fant sted klokken fem minutter på seks om morgenen ved Opphus. Ulven ble påkjørt og regelrett kjørt over av en firehjulstrekker på fylkesveg 606 øst for Glomma. Det sriver Østlendingen.

Rådgiver Øyvind Gotehus hos Fylkesmannen i Hedmark beskriver bilen som såpass høy, at ulven kom under bilen framfor å bli skjøvet foran den.

Les også: Gå på jakt etter gaupespor

Hardt skadet

– Etter at Statens naturoppsyn (SNO) fikk melding om påkjørselen like før klokka seks i dag tidlig, rykket de ut til stedet hvor ulykken skjedde. De fant ulven rundt 50 meter fra stedet hvor den ble påkjørt, sier Gotehus.

Han legger til at ulven var våken og at den lå helt rolig da Lars Gangås fra SNO kom fram til stedet.

– Den lå 15 meter fra vegbanen da jeg kom fram, sier han og beskriver ulven som en hardt skadet hanulv.

Les også: Vil ha jaktforbud på Hvaler

Enslig streifer

Rådgiver Gotehus hos Fylkesmannen sier til Østlendingen at ulven ikke viste tegn til å reagere på folk etter ulykken.

– Den viste ikke noe tegn til at den ville stikke av, sier Gotehus. Gangås anslår at ulven enten har sitt opphav i Julussaflokken, eller at den er en enslig streifulv som har blitt observert litt nord for Opphus tidligere i vinter.

– Mest sannsynlig er dette streifulven, men området blir også benyttet av Julussaflokken, sier Gangås.

Ulven som ble påkjørt var ikke radiomerket. Det betyr at man er avhengig av å DNA-teste ulven for om mulig å kunne fastslå dens identitet med sikkerhet.

I første omgang blir den døde ulven fraktet til Evenstad. Her vil den etter det Østlendingen forstår blant annet gjennomgå DNA-testing.

– Deretter vil den bli kjørt til Trondheim for obduksjon, sier Gotehus. Det er ikke meldt om personskader som følge av påkjørselen.

Gå inn på Hytteavisens facebookside