Kakao er en innertier i påsken. For det første er det en drikk som passer for hele familien, både store og små. I tillegg er det sunt å kose seg med om du lager kakao fra bunnen av med lettmelk og lite sukker.

– Det er smart å lage kakao fra bunnen av fremfor å bruke ferdigpulver som blandes med vann. Da kan du regulere sukkermengden selv, og får samtidig i deg viktige næringsstoffer fra melken slik som kalsium og jod, næringsstoffer det ellers kan være vanskelig å få i seg nok av, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Kakao både til fjells og i byen

I en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) sier hele 56 % at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken.

– Kakao er favorittdrikken til mange turglade nordmenn, og påsken byr på flere anledninger til å komme seg ut på tur, både til skogs og til fjells. Dessuten kan varm sjokolade nytes både i solveggen på hytta, og i sofakroken hjemme i byen, sier Glemminge Arnesen.

Lag kakao med nye smaker

Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med smakfulle ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt med litt ekstra smak. Tilsett gjerne for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en spennende drikk å servere gjester i påsken, tipser ernæringsrådgiveren i Melk.no.

Her får du 5 kakaooppskrifter som passer perfekt til påsken:

Kakao3
Kakao med krem og appelsin

Varm sjokolade med krem og appelsin

Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Bruk den sjokoladen du liker best og smaksett med saft fra appelsin eller klementin.

FREMGANGSMÅTE

  1. Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet.
  2. Tilsett friskpresset appelsinjuice og smak til med sukker rett før servering. 
  3. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.
     
    KOKKENS TIPS

    Hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen, kan du røre ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen.

Kakao5
Kakao med chili

Chilikakao

Litt hot, men veldig godt! Perfekt som kveldskos.

FREMGANGSMÅTE

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. 
  2. Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
  3. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.
Kakao 2
Kakao med ingefær

Kakao med ingefær

Kakao med ingefær er en spennende smakskombinasjon.

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland kakao, honning og litt av melken i en kjele. Varm opp til kokepunktet under omrøring. Spe med resten av melken når kakaopulveret har løst seg opp.
  2. Tilsett ingefær og mørk rom.
  3. Server med litt pisket krem.
Kakao4
Kakao med kanel

Varm kakao med kanel

Varier kakaoen med smak av ulike krydder. Kanel er et av de krydrene som smaker spesielt godt i kakao.

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland kakao, sukker, vaniljesukker og kanel i en kjele sammen med halvparten av melken. Varm opp under omrøring. Pass på at alt løser seg opp. 
  2. Tilsett resten av melken og varm kakaoen forsiktig opp til kokepunktet. Rør godt.    
  3. Server kakaoen varm med pisket krem og et dryss kanel på toppen. 
Kakao
Kakao med mørk sjokolade

Mørk sjokolade

En mørk, søt fristelse.

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk sjokoladen fint og sett den til side.
  2. Varm melk, sukker, og kremfløte i en liten kjele, under omrøring. 
  3. Del vaniljestangen på langs, og ha frøene fra vaniljestangen i melken. Tilsett sjokoladen og pisk kraftig med en visp til blandingen er jevnt blandet.
  4. Sett den i kjøleskapet til dagen etter. Varm forsiktig opp rett før servering.
  5. Pisk grundig og server i små kopper.