toril-4[1]
Toril Gulbrandsen er matfaglig rådgiver ved Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1 pk salatmix
  • 4 stk appelsin
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk fennikel
  • 20 stk valnøttkjerner
  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 ss soyaolje

Dressing

  • 1 ss flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss søt sennep
  • 2 ss appelsinsaft
  • ½ ts salt

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i strimler og stek dem i en varm panne med litt olje. Sett til side.

Vask salatbladene og legg dem på papirhåndkle slik at de renner godt av seg.

Skjær av alt skallet på appelsinene med en kniv (også det hvite). Skjær appelsinbåtene ut mellom hinnene. Ta vare på saften som renner ut og press også ut saften av "skrotten". Dette skal brukes i dressingen. 

Skjær rødløk og vårløk i tynne strimler og fennikel i tynne skiver. Del valnøttene i to. Bland alt forsiktig sammen og dander salaten på en tallerken.

Rist sammen alle ingrediensene til dressingen f.eks. i et syltetøyglass og drypp over salaten rett før servering.

Flere oppskrifter på frukt.no.