Daglig leder og eiendomsmekler i Terra Valdres Eiendom, Are Berg, sier til Oppland Arbeiderblad at tendensen denne høsten likner mye på situasjonen seint i fjor høst. Da ble hyttene solgt mot jul, og utpå nyåret. I år har tendensen med stort tilbud og uendret etterspørsel slått inn tidligere, sier mekleren til OA.

– I fjor solgte vi nok noe mindre på høsten. Da var markedet roligere i desember 2011, men over nyttår i januar, februar og helt ut i mars 2012 solgte vi mange hytter, sier Berg.
 
Folk har ikke hast
Prisene ved hyttesalg er stort sett greie, mener han.
Høsten er vanligvis en god salgstid for hytter. Ofte er det eldre hytteeiere som har brukt sommeren til å tenke seg om og som bestemmer seg for å kvitte seg med hytta før vinteren setter inn. Slik ser det ut til at mange har tenkt også i år, skriver OA. Størsteparten av hyttene som er lagt ut for salg er priset fra 500.000 til to millioner kroner.
 
– Når de som er interessert i å kjøpe hytte ser at de har mange muligheter føler de at de ikke trenger og ha hastverk. Det er ingen som må ha hytte, og når det er mange hytter til salg tar de seg bedre tid enn når det er færre hytter på markedet, sier Berg.