Bildet over: Røroshytta blir nå en del av Saltdalshytta. Bildet viser Røroshyttas modell Christianus.

- Innlemming av et lafteprodukt har lenge vært en del av vår strategiplan, og vi var i dialog med Røroshytta så tidlig som i 2003. Vi har tro på Røroshyttas moderne produksjonsmetoder, merkevare og markedsposisjon, og vi er godt fornøyd med at vi nå har kommet frem til en avtale, sier Per Aronsen og Ole Monsen, de største eierne av Saltdalshytta, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil selge hytteaksjer

Daglig leder Yngve Holm i Røroshytta AS gleder seg også over oppkjøpet.

- Vi er veldig fornøyd med denne løsningen, sier han til Hytteavisen.

- Vi har hatt noen vanskelige år, og har lenge ønsket å komme inn i en større sammenheng. Gjennom å få Saltdalshytta som eier, kan vi øke volumet og få en større kapitalstyrke. Saltdalshytta har en enorm styrke og er gode på alt fra markedsføring til webløsninger og mye mer, sier han.

LES OGSÅ: - Fornøyde kunder er vår beste markedsføring

Røroshytta har blitt produsert på Røros i over 50 år. I 2010 leverte og produserte Røroshytta AS 37 bygg, og hadde en omsetning på ca 19,8 mill kr. Hytteprodusenten har 11 ansatte. Kjøpet innebærer i første omgang ingen endringer i Røroshyttas organisasjon. Skulle målene for vekst innfris, vil det bety flere industriarbeidsplasser på Røros, heter det i pressemeldingen.

- For kundene vil denne løsningen bety enda bedre service. Vi er flinke i dag, men vil være i stand til å gå inn i flere prosjekter. Med en stor kapital i bunn, vil vi bli et enda mer tillitsvekkende selskap, mener Holm.

Han understreker den kulturelle likheten mellom de to selskapene.

- Begge selskapene er lokalisert i distriktene. Saltdalshytta har klart å få en solid vekst på tross av at de ligger i Nordland. De er et solid og skikkelig selskap. Dette dreier seg ikke bare om kroner og øre, men at vi har felles verdier og forståelse, avslutter han.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side