Blefjell1_640x480
Det er flere vann i området.

Bildet over: I Blefjell hyttegrend er det 22 tomter. Syv er allerede bebygd.

- Dette er et fantastisk helårsområde, sier grunneier Øistein Sønstegård.

I 2001 la han ut 22 tomter for salg i Blefjell Hyttegrend. Syv er solgt og bebygd til fornøyde hytteeiere.

På grunn av andre prosjekter har ikke Sønstegård satset så tungt på markedsføring, men i 2011 blir det ny giv i hyttegrenda. Og grunneieren mener Blefjell har mye å tilby.

- På vinteren er det preparerte skiløyper her. Sommerstid er dette et flott sted for sykling. Ikke minst har vi flere vann, til bruk for kano, båt, bading og fisking, forteller han til Hytteavisen.

Hyttegrenda ligger inntil Sandvatn, ved foten av Blefjell i Hovin i Tinn Kommune i Telemark. Svært tilgjengelig, mener Sønstegård.

- Blefjell er et av de nærmeste fjellområdene for store deler av Norges befolkning. Fra vestfoldbyene, Grenland og Oslo er det under to timers kjøring, sier han.

Blefjell5_640x480
Fjellområdet byr på mange flotte turmål.

Et ”nøkternt” marked

En tomt koster 4-500.000. Da er alt tilrettelagt: vei, venn, kloakk, elektrisitet og fibernett.

Hyttegrenda har samarbeid med Solhytten, Buen hytter og Hjukse bruk, men det står tomtekjøper fritt til å velge hyttetype.

Sønstegård understreker at hyttegrenda ikke nødvendigvis egner seg for folk som vil ha nærhet til hoteller og alpinanlegg.

- Vi henvender oss til et mer ”nøkternt” marked, hvor natur og miljø står i fokus. Her bor du ikke i noen hytteghetto, avslutter han.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side