Kultursjef i Nøtterøy kommune, Einar Schistad, bekrefter at kommunen er positivt innstilt til Torød-kunstnerne Lars og Anne Trægdes «Watchmanshut»-prosjekt.

- Dette er spennende. Vi er veldig positive til å få dette realisert, forteller Schistad. WWatchmanshutW dreier seg om tre små hyttelignende konstruksjoner, som plassert på en spesiell måte, vil reflektere hverandre og samtidig også omgivelsene sine, melder Tønsbergs Blad.

Speillignende materiale som hyttene vil ha som fasade, vil gjøre at disse nærmest vil gå i ett med landskapet rundt.

Glasshytter02_640x422
Kunstnerparet Anne og Lars Trægde har sansen for glassfasader. Foto: Harald Strømnæs

- Se seg selv

Kunstnerne Lars og Anne Trægde ser for seg at "Watchmanshut" kan bli et slags fristed for kunstnere.

- Kunstnere kan av og til føle et behov for å komme seg ut av sine vante omgivelser. Dette kan være et slikt fristed. Her vil man forhåpentligvis både kunne se seg selv, samtidig som man også ser seg selv i forhold til naturen, forteller de to.

Og nettopp dette med å plassere en slik installasjon ute i naturen, byr på et aldri så lite dilemma, ifølge kunstnerparet.

- Dilemmaet blir selvfølgelig at man ønsker uberørt natur som omgivelser, samtidig som man griper inn i nettopp den samme naturen. Dette er en av grunnene til at bygningene skal lages av reflekterende materiale. De skal gli mest mulig inn i sine omgivelser.

Kan lett flyttes på

Paret opplyser videre at hyttene vil være såpass små at de kan bli fraktet med helikopter. Østre Bolærne er i så måte et aktuelt lokaliseringsalternativ.

- Og skulle det ikke fungere på et sted, er det ikke verre enn at bygningene lett kan flyttes videre. Alt de vil etterlate seg, er tolv små hull i bakken.

De tre bygningene er ment å huse et oppholdssted, et galleri/atelier, samt et lite badehus. Kunstnere fra fjern og nær skal så inviteres til å bruke stedet. Slik vil "Watchmanshut" bli stående både som et oppholdssted og samtidig også en kunstinstallasjon i seg selv. En stiftelse er tenkt å skulle ta seg av bygging, drift og eventuelle stipender til besøkende kunstnere.

I løpet av 2012

Kultursjef Einar Schistad understreker imidlertid at det hele foreløpig befinner seg på forprosjektstadiet.

- Det vil også være en rekke utfordringer knyttet til dette. Dette er utfordringer politikerne etter hvert skal få ta stilling til.

"Watchmanshut"-prosjektet er planlagt realisert i løpet av 2012.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE