- ”GAPAHUK” er en moderne hytte, tilpasset røff norsk natur og nordisk klima. Hytta lar naturen spille hovedrollen samtidig som den tilbyr trygghet, komfort, husly og formgivning i verdensklasse, skriver Rindalshytters markedsansvarlige, Beate K. Strømøy, i en pressemelding.

Picasa
Illustrasjon/renderinger av Gapahuk i utemiljø: MIR.

Vridd tak

”GAPAHUK” er åpen og har gode lysforhold i begge kortendene, takket være vridningen på taket. Dagslyset fyller hytta gjennom flere høye vinduer, fra morgen til kveld. Hytta har tre nivåer og vil naturlig kunne tilpasses et skrånet terreng.

– Vi har prioritert fellesrom, overdekte uteplasser og utsyn, uttaler seniorarkitektene i Snøhetta, Anne Cecilie Haug og Andreas Joyce Nygaard. 

Inspirert av det enkle

Arkitektene tok utgangspunkt i en svært enkelt ide da de laget "GAPAHUK"-konseptet.

– Vi var inspirert av det enkle livet i naturen, det å kunne legge seg ned på bakken og spenne et tak over for å skape ly for været, sier Haug og Nygaard.

Rindalshytter ønsker, i samarbeid med Snøhetta, å satse på et bevisst, bredt og internasjonalt marked når vi nå lanserer ”GAPAHUK”, sier daglig leder Per Ivar Hyldbakk. 

GAPAHUK med peis
Illustrasjon av Gapahuk interiør: Snøhetta

Fungerer også "off grid"

Bygningskroppen til er kompakt og lar seg raskt varmes opp. Hytta er tegnet slik at den også kan fungere «off grid» - det vil si med tank til kloakk og med solceller på taket til strømforsyning.

Gapahuk er tuftet på Rindalshytters visjoner om ekte håndverk, miljøvennlige materialer og god kvalitet.

"Arkitektur i verdensklasse"

– Vi er veldig stolte av at ”GAPAHUK” har blitt en hytte som ikke så enkelt lar seg sammenligne med andre hytter. Det ligger en tanke bak hver eneste kvadratcentimeter, sier daglig leder Hyldbakk.

Enkelt vedlikehold, kontrast mellom det vidåpne og det trygge, er egenskaper Hyldbakk framhever ved ”GAPAHUK”. Dessuten er hytta lett å plassere i hvilken som helst himmelretning og i variert terreng uten å kompromisse med bokvalitet og formgivning.

– Dette mener vi ikke bare er unikt for hyttemarkedet. Det er arkitektur i verdensklasse, sier daglig leder Hyldbakk.

Rindalshytter_Gapahuk_VedFjorden_www
Illustrasjon/renderinger av Gapahuk i utemiljø: MIR.