Ordføreren i Eidskog, Kamilla Thue, har satt i gang en prosess for å finne ut om kommunen har lov til å nedjustere promillesatsen for eiendomsskatt ”midt i” inntektsåret. Nye anslag viser nemlig at kommunen får inn fire millioner kroner mer enn budsjettert.

Juridisk holdbart?

Bakgrunnen for merinntekten er retakseringen som er gjort av eiendommene i kommunen. Det ble budsjettert med en samlet eiendomsskatt på 17 millioner kroner, men alt tyder altså på at beløpet blir høyere.

Men er det juridisk sett lovlig å justere promillesatsen så å si med øyeblikkelig virkning. Ja, mener Eidskog Høyre som har sjekket saken i flere organer. Blant annet henvises det til at Konsvinger kommune gjorde det samme for et par år siden, skriver Glåmdalen.

Ned fra 5 til 4

Eidskog Høyre har regnet på hvor mye promillen kan kuttes for å at kommunens inntekter skal lande på budsjett – 17 millioner kroner.

– Vi kommer til å foreslå at promillen senkes fra 5 til 4 for boliger og fra 4 til 3 for næringseiendommer. Da vil kommunen få inn 17 millioner i 2017, som er det samme som i 2016, sier gruppeleder Per Olav Stenslet til avisa.

Han merker at engasjementet er stort rundt den nye eiendomsskatten som innbyggerne nå har fått tilsendt.