Store, ja til og med kjempestore, forstørrelser på lerret, acryl, aluminium eller skumplate er noen av tilbudene. Eller hva med egenfotograferte hytteputer, veggklokke til hytteveggen, et dørskilt kanskje eller hver sin hyttekopp for alle i hele familien?

Mye spennende

Japan Photo er en av flere aktører i det norske markedet og den, etter vår mening, som har det største mangfoldet av gode produkter. Forstørrelsene finnes i flere spennende materialer, og hvis du bor slik til, kan det være lurt å ta en tur innom en av butikkene deres og kikke på hvordan de ulike materialene tar seg ut. Da bør du også kikke på de smarte opphengingsmulighetene.

Skum

Skum høres kanskje kjipt ut, men er det ikke. Og det er rimelig. 90 x 30 cm, for eksempel, som kan være et spennende format enten motivet står eller ligger, koster godt under 300 kroner. Mens 150 x 100 cm kommer på en drøy tusenlapp. Skumplatene er lette og har en matt overflate.

Acryl

Acryl, derimot, gir et blankt uttrykk. Den 4 mm tykke acrylplata gir i tillegg en fin dybde. Det finnes også en variant med ei pålimt aluminiumsplate bak acrylen. Dette kalles galleriprint. Begge variantene kan leveres like store som den største skumplata. De er imidlertid henholdsvis dobbelt så dyre og tre ganger så dyre som skum i det største formatet. Det fins også en acrylvariant der plata er 10 mm tykk. Det gir en enda større dybdevirkning. Det største målet her er 75 x 50 cm.

Aluminium

Bilder kan også trykkes rett på aluminium, det vil si på den ytterste av to aluminiumsplater med ei syntetisk kjerne i midten. Materialet er lett, stabilt og holdbart og leveres opp til 150 x 100 cm. Da er prisen cirka 1.600 kroner. Det fins også en annen aluminiumsvariant, men der er maksimumsmålene 75 x 50 cm.

Lerret

Lerret er også en variant og kan fås med og uten rammer. I det siste tilfellet synes motivet på sidene av bildet, noe som også kan være en fin effekt. Det største bildet i denne varianten er på 160 x 90 cm og koster 2.000 kroner.

klokke
Da vi var på hyttetur på Norefjell, kom vi over denne haukugla. Bildet viser hvordan vi enkelt kan lage veggklokke med den flotte ugla som motiv. Klikk på bildet for å se det i større format.

Mange nyheter

Selvklebende plakater helt opp til 150 x 100 cm er et produkt som er velegnet for glatte flater – kjøleskap for eksempel. Disse kan flyttes etter behov. Puter er hyggelige designelementer. Det kan være gøy å lage sine egne med motiver som du synes passer spesielt godt på hytta. Bilder av ungene som morer seg på ski, kanskje? Slipp fantasien løs. Målene er 30 x 30 cm, 40 x 40 cm eller 50 x 50 cm. Det er mulig å få laget mange andre fotoprodukter til hytta også, for eksempel ølbrikker i sett på seks, ti eller 15, kokkeforkle og veggklokke i glass, i tillegg til mange andre ting. Du finner dem på www.japanphoto.no eller japanphoto.xxl.no.

Pute
Sånn designer du pute. Hvis du behersker et bildebehandlingsprogram, er det uante muligheter til å lage et spennende design på forhånd. Klikk på bildet for å se det i et større format.

Du kan bestille hjemmefra

Det er mulig å bestille produktene direkte på nettet, ved hjelp av programvare som lastes ned eller som du kan få i fotoforretningen. Nettadressen er www.japanphoto.no eller japanphotoxxl.no Erfaringen vår er at det ikke er så vanskelig. Og så langt i alle fall har vi vært fornøyd med resultatet. Og skulle det være noe du lurer på, går det an å chatte med dem eller spørre på epost. Leveringstida ligger på mellom ei og to uker.

Eller hva med fototrykk på selve veggplatene?