Øyvind Frich er kjent fra restaurantdrift både i Dovre og Oppdal. Han står bak den nye ideen som ble overlevert av Nicolas Mahe de Berdouare på 1.000 meters høyde lørdag kveld.
- Vanligvis kjøper man fra mange bønder for å blande en konjakk. At det er fra bare en gård er sjelden, forteller Berdouare og beretter at denne Snøhetta XO utelukkende kommer fra Michel Bonnin i Fins Bois. Området er ett av fem vindistrikt i Cognac-provinsen, helt på grensen til Champagne får opdalingen.no opplyst.
Konjakker med lokal tilknytning har vært en markedsføringstrend de senere årene, og franskmannen med norsk mor har allerede vært med på å utvikle både Bergen Cognac og Trondheim Cognac. Han har selv familie i Trondheim, hytte på Hjerkinn og med det fått et nært forhold til Snøhetta og omkringliggende områder.
- En konjakk kan være med på markedsføringen av et sted, sier Berdouare, og legger sammen med Øyvind Frich ikke skjul på at han har et ønske om å få Snøhetta XO inn i utvalget på tax-free butikkene på Gardermoen og andre lufthavner.
For første gang er en konjakk blitt lansert på ærverdige Kongsvold Fjellstue, stedet som har hatt selskaper og sammenhengende serveringstradisjon siden 1720. Også lørdagen ble en munter affære med strålende mat, gode viner og munter korsang fra Dovrefjell Disharmoniske Selskab, melder opdalingen.no