- Folk som har måkt et tak, vet hvor tungt det kan være, sier Øyvind Sten.

Nå lanserer han snøhøvelen, som måker taket fra bakkeplan. Det å måke hyttetaket kan være både tungt, tidkrevende og risikabelt. Derfor har Sten utviklet snøhøvelen, et instrument i aluminium som får snøen ned fra taket på et blunk.

Her kan du se hvordan snøhøvelen virker

Sklir av

- Poenget er å få ned snøen før den raser ned i hodet på noen, eller blir liggende og forårsake skade på bygget, sier Sten.

Snøhøvelen fungerer sånn at du står på bakken og skjærer eller høvler snøen av taket. Snøen sklir ned av en to meter lang, glatt duk.

- Du skyver høvelen opp, sånn at kniven skjærer snøen vanrett. Så løsner snøen og sklir av den glatte duken, forklarer Sten.

- Men du må vel være ganske sterk for å håndtere snøhøvelen?

- Hvis snøen er veldig hard, må du ta i litt. Men jeg har latt kona mi prøve i normal snø, og hun klarte det helt fint. Dette er uansett mindre energikrevende enn å gå opp på taket og måke, sier Sten.

Les også: Hvor mye snø tåler taket ditt

- Putt den i bilen

- Snøhøvelen kan legges sammen, sånn at du kan ta den med deg hjemmefra og til hytta når du reiser dit, forteller Sten. - Sten jobber som elektriker i solskjermingsbransjen til vanlig. Han produserer snøhøvelen selv, i eget verksted.