Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sommergave til rypejegere med hund

På Hjerkinn i Oppland ligger et fantastisk flott treningsområde for jakthunder, godt kjent av mange fordi det hvert år arrangeres fuglehundprøver der.
jakt_110x94
Fra høsten vil deler av terrenget være tilgjengelig for alle som ønsker å trene fuglehund mot kjøp av treningskort på inatur.no. I tillegg, og for første gang, åpnes det for rypejakt i området. Tidligere har det vært se, men ikke røre, med unntak av de få fuglene som er felt i forbindelse med prøvene.

Statskog ønsker velkommen til trening av hund på Hjerkinn. Her kan du kjøpe treningskort online

Webjørn Svendsen i NJFF har selv trent hund på Hjerkinn og synes både terrenget og tilbudet om treningskort er flott. – Her kan vi jobbe med hundene våre teknisk og ikke minst på avstand. En hver jakthundeeiers inderlige ønske er å la den firbente få utfolde seg i sitt rette element. At det tilrettelegges områder som på Hjerkinn – og heldigvis flere steder i landet – tjener hele samfunnet på, mener han. – Da har vi våre plasser å holde på, uten å være til sjenanse for andre.

NJFF har i flere år registrert treningsområder for hund, også plasser hvor du kan slippe hunden i båndtvangstid. – Vi regner nå listen for relativt komplett, sier Svendsen. – At behovet for gode treningsområder er stort, viser tilstrømningen. Folk har eksempelvis kommet helt fra Alta for å trene jakthunden i Nordhue på Hedmark.

60 områder hvor du kan trene hund
>> Se oppdatert liste hos NJFF

Kilde: Inatur.no
Foto: Øystein Hojem