Dermed ble hun stående på et buss-stopp i Aurdal.

Hvem har bevisbyrden?

Ifølge den uheldige passasjeren som vi kan lese om i Nettavisen, virket kortet da hun testet det kort tid etterpå i en butikk.

Men trafikklederen i buss-selskapet sier til Nettavisen at bankterminalen er online, og at en avvisning derfor betyr at det ikke er nok penger på kortet.

At hun hadde brukt kortet i butikken holdt ikke som argument i ettertid, for som trafikklederen tolker det, kan det hende un ikke hadde dekning for et tilstrekkelig høyt beløp.

Nyttet ikke å foreslå løsninger

Tilbake til hva som skjedde på bussen:

Der forsøkte passasjeren å finne flere løsninger, som å ta ut penger når de var framme i Oslo, eller betale med giro hjemmefra.

Sjåføren lot henne få sitte på mens han konfererte med en overordnet, men fikk ordre om å sette henne av. Det skjedde etter en kjøretur på cirka ti minutter.

Fikk hjelp av familien

Passasjeren var heldig, for hun har ei tante som fortsatt var på ei hytte i området.

Men det er lett å tenke seg at det kunne blitt en veldig ubehagelig situasjon.

Hun beskriver forresten ubehaget ombord i bussen, der hun følte at noen kunne vurdert henne som en sniker.

Det hører forresten med til situasjonen at det hele gikk veldig stille for seg, kanskje altfor stille, til at noen av medopassasjerene kunne gripe inn og hjelpe henne.

Sørg for å ha penger

Det høres veldig enkelt ut med det pengeløse samfunnet, men det har sine svakheter, i alle fall hvis vi møter regelrytteri.

Så det er nok lurt å ha et tilstrekkelig antal sedler tilgjengelig. Sånn for sikkerhets skyld.