Bildet over: LL Hanstad er konkurs etter over ett år med gjeldsforhandlinger. Leilighetsprosjektet Horisont i Trysilfjellet var noe av det LL Hanstad kvittet seg med tidligere i år for å prøve å redde selskapet, men de lyktes altså ikke. (Foto: Jan Erik Hvidsten)

Bedriften har i over ett år holdt det gående med gjeldsforhandlinger, skriver Østlendingen.

Tingrettsdommen, som sa at LL Hanstad i Trysil måtte finne en løsning på gjeldsproblemene sine innen 15. september, ble forlenget, men nå er konkursen et faktum.

LES OGSÅ: LL Hanstad selger ut

Bedriften skylder tilsammen over 20 millioner kroner til forskjellige kreditorer, som de har vært i gjeldsforhandlinger med et års tid.

Fram til 2008 hadde LL Hanstad en omsetning på over 100 millioner i året. Så kom finanskrisen og snudde situasjonen for selskapet. I 2009 var omsetningen falt til 78 millioner og driftsresultatet var på 13,5 millioner i minus.

Trist beskjed

Tillitsvalgt for de ansatte i bedriften, Stig Ove Karlsson, mottok den triste beskjeden i dag, og har allerede vært i kontakt med de ansatte.

– Det er klart at det er en trist beskjed å få for de ansatte. Sjøl er jeg pensjonert, men har fungert som tillitsvalgt, sier Stig Ove Karlsson.

LES OGSÅ: Tre års fengsel for bedrageri

Totalt hadde bedriften 39 ansatte medregnet kontorpersonalet.

– Lettelse

Men Karlsson oppfatter også at det er en slags lettelse i personalgruppa etter dagens melding.

LES OGSÅ: Her vil flest kjøpe seg hytte

– Det har vært mye usikkerhet det siste året, og dèt har nok vært en minst like stor belastning for de ansatte, sier Karlsson.

Det har foreløpig ikke lykkes Østlendingen i å komme i kontakt med bobestyrer Gerhard Sanderød.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE