Tekst: Tom Brodin, foto Jeff Strauss

Bjørn Mathiesen er leder av arbeidsutvalget i Vestre Slidre Hytteforening og har summert opp hytteeiernes meninger om saken.  

Fare og støy

Kommunen vil støte fra seg hytteeiere hvis flere skal få anledning til å skaffe seg snøskuter for å leke seg, mener én av de spurte.

En annen mener at hvis det står så dårlig til med turistnæringen at snøskutertilbud er redningen, så er det bedre å "sette kroken på døra". 

Spørsmålet om ressurser til å håndheve påbudet om at det bare skal kjøres i oppmerkede løyper, reises også. Likedan frykten for at skiløpere skal bli påkjørt, ikke minst der spor for ulike brukere krysser hverandre.

Atter andre mener at støyen er det største problemet.

- Dårlig forslag

- Kommunens forslag er rett og slett dårlig, konkluderer noen. Og legger til at det hverken er god miljøpolitikk eller god næringspolitikk. Og at det er svært få eksempler på at denne typen aktivitet skaper økt trivsel, økt næringsvirksomhet eller arbeidsplasser.

Noen er litt positive

Om de ikke akkurat jubler, trekkes det fram noen hytteeiere fra 13-prosentgruppa, som ikke er helt avvisende.

En hytteeier uttaler at han er positiv til at det etableres flere tilbud til både fastboende og turister. Men likevel frykter han at skutertrafikk kan ødelegge for ro og stillhet i fjellet, nesten uansett hvor løypene plasseres.

En annen ser for seg at det kan åpnes ei gjennomfartsløype, hvis den legges langt fra bebyggelse og løypenett, og at denne også kan benyttes av delvis uføre eller andre som ikke har de samme mulighetene til å komme seg ut om vinteren som friske.