Så langt har ikke Stranda-ordføreren veket en tomme i konflikten med hytteeierne og Norsk Hyttelag. Hytteeierne mener seg utsatt for skattemessig diskriminering fra den økonomisk pressede kommunen. Stranda har som en del andre kommuner satt ligningsverdien på hytter på nivå med markedsprisen og noen ganger over. Boliger i Stranda sentrum derimot har gjennomgående ligningsverdier under markedsverdi. Dette mener hytteeiere og interesseorganisasjoner er åpenlys diskriminering. 

Solgt for 4 mill., ligningstakst 4,8

Sunnmørsposten har trukket fram et eksempel hvor ei hytte som er solgt for fire millioner kroner for to måneder siden er taksert til 4,8 millioner kroner. Denne type taksering og forskjellsbehandling har fått hytteeierne til å klatre opp på barrikadene.

– Vi vil ikke akseptere det vi ser på som ren forskjellsbehandling, sier Odd Christian Øverland, en representant for hytteeierne, til Sunnmørsposten. Nå oppfordres alle hytteeiere i området om å gå til handelsboikott av næringslivet i kommunen. Det er en veldokumentert sak at hytteeiere legger igjen store summer i lokal handel i sine respektive hyttekommuner.

- Rydd opp, og jeg løper til topps!

Odd-Bjørn Hjelmeset har stilt seg på hytteeiernes side. Han mener kommunen bør gjøre det motsatte av å straffe hytteeierne.

- De bør etablere et tett samarbeid med hyttefolket og sørge for at de legger igjen mest mulig penger i kommunen frivillig, sier Hjelmeseth og trekker fram Trysil og Vestre Slidre som eksempler på hyttekommuner som har fått til dette. Hvis Tryggestad også ordner opp, lover langrennskjendisen å kvittere med et PR-stunt neste år.

- Hvis han rydder opp i dette før påske 2014 skal jeg springe fra cruisehavna til toppen av alpinanlegget. Hvis han ikke rydder opp forventer jeg at han springer samme turen, seier Hjelmeset.

- Jobb en dag i eldreomsorgen, Hjelmeseth

Jan Ove Tryggestad sier kontant nei til Hjelmesets ”straffe-løp”. For kommunen handler saken om å skaffe inntekter til å dekke utgiftene til de kommunale tjenestene. Avisa Sunnmøringen forteller at ordføreren heller forventer at Hjelmeset kommer til Stranda og jobber en dag i eldreomsorgen. Gjør han det kan det også tenkes at Hjelmeset får oppleve Tryggestad svette seg oppover bakkene til toppen av alpinanlegget.

- Ha ha. Veldig sporty av Tryggestad. Dette forslaget skal jeg jammen vurdere, dersom jeg klarer å skvise det inn i timeplanen, svarer Hjelmeseth med høy latter til Sunnmøringen.