Foto: Arkiv

Det er Boligmentoren, medlemsbladet for Norges Huseierforbund, som forteller historien. 

Identitetstyveri?

Svindleren hadde tinglyst hytta på en 28 år gammel kvinne, som i følge dokumentene hadde kjøpt eiendommen for 800 000 kroner i januar i år. Eierens underskrift var forfalsket, og det antas at vitnenes underskrifter også var forfalsket. 

Hytteeieren tror svindleren må ha brutt seg inn og studert underskriften hans i dokumenter som lå på hytta. Kvinnen som opptrer i dokumentene hevder hun ikke har hatt noe med svindelforsøket å gjøre. Hun mener seg utsatt for identitetstyveri høsten 2016 og at hennes navn er brakt inn i den forbindelse.

Kartverket sjekker ikke

Statens Kartverk har ingen rutiner på å sjekke om underskriftene på skjøter er forfalsket eller ei. Hvem som helst kan skrive under på et skjøte, og det er ikke påbudt å sende med legitimasjon. Kartverket sjekker kun at navnet stemmer med fødselsnummeret, skriver Boligmentoren.

Les hele  saken her.

Saken kom opp da en takstmann fikk i oppdrag å taksere hytta i februar i år. Selger av hytta kontaktet ham per e-post og sa at nøkkelen ble plassert utenfor hytta. Da takstmannen kom fram, fant han ikke nøkkelen. Hyttenaboen mente at det var noen med et annet navn som eide hytta. Imidlertid var det en kvinne på 28 år som sto tinglyst i grunnboken, og som hadde kontaktet takstmannen via e-post.

Takstmannen ante ugler i mosen, tok kontakt med den egentlige eier og fortalte at noen forsøkte å selge hytta deres.