Vi har tidligere fortalt at alle Pinell GO/GO+ radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015, er tilbakekalt.

Hvis du likevel har en Pinell-radio fra den aktuelle tidsperioden, blir du bedt om å trekke ut stikkontakten, slutte å bruke radioen og følge instruksjonene for tilbakelevering som du finner på pinell.no. Du vil så få radioen i retur med nytt batteri.

Rundt femti branntilløp

Ifølge Nettavisen, som vi siterte da vi skrev om radioene forrige gang, er fortsatt ti tusen av de i alt seksti tusen mulige brannfellene på plass i norske hytter og hus. Og sålangt har omtrent femti tatt fyr. Hvordan dét ser ut, kan du se på bildet vårt, som Oslo Brann og Redningsvesen har tatt.

Sjekk, også blant venner og familie

Avisa siterer også brannmester Harald Nordnes i Vestfold Interkommunale Brannvesen. Nordnes kan fortelle at han selv har vært med på å slukke en brann som hadde oppstått i en slik radio i Tønsberg i 2015.

Nordnes oppfordrer oss ikke bare til å sjekke om vi har en slik Pinell-radio selv, men også forhøre oss med slektninger og venner om de kan ha en. Som nevnt, er det fortsatt et femsifret antall mulige brannfeller blant oss.

Vi må vel regne med at de aller fleste har fått med seg at det var en brannfarlig varmtvannsbereder på markedet for to, tre år siden, og at OSO sterkt oppfordret til å ta kontakt. For sikkerhets skyld, kan du jo se her ...

Og en glass-varmeovn fra Biltema kan også forårsake skade.