Grunneier Rolf Kenneth Lønnberg fattet mistanke da noen friske furuer ble brune og døde på kort tid. En trefeller ble tilkalt og hans beskjed var at her hadde noen etter alt å dømme forgiftet trærne. Det er Telemarksavisa som forteller historien fra Rognstranda i Bamble.

Treekspert stusset

Trefelleren Erlend Valle ble tilkalt for å sjekke furuas tilstand. Han fant hull i stammen nær rota. Han hadde vært ute for samme hendelse for noen år siden, der furuer døde på kort tid uten at det var mulig å spore noen naturlig dødsårsak.

– Jeg husker jeg stusset litt den gang, så det var naturlig å sjekke røttene her også litt nærmere. Det viste seg at et akkurat tilsvarende hull fra et bor var der, forteller han til TA.

Pass på så du ikke gjør din dyreste trehogst.

Gruinneieren: Kynisk og råttent gjort

Grunneier Lønnberg er sint. Han synes at han har vist både fleksibilitet og godt skjønn i forbindelse med at hytteeiere har ønsket å felle trær for å bedre utsikten.

– Men dette er bare kynisk og en skikkelig råtten måte å skaffe seg mer utsikt og sol på. Det
hender dessverre også at trær blir hogd ulovlig. Det bidrar ikke til noe godt samarbeid mellom partene her ute, sier han til avisa. 

Bøter og erstatningskrav

Nå blir det opp til politiet å gå nærmere inn i saken. Lønnberg har nemlig anmeldt hendelsen. Lensmannen i Bamble, Sverre Walle, har satt en etterforsker satt på saken.

– Miljøkriminalitet har høy prioritet og dette er en sak vi naturligvis vil gå ut og etterforske nærmere. Blant annet ved å prate med folk der ute. Det er absolutt ikke greit å ta seg til rette på en slik måte og sånn vil vi ikke ha det, sier han og legger til at både bøter og erstatningskrav kan bli aktuelt.

Blir man tatt for ulovlig hogst eller skadeverk som dette er det bøter som er aktuelt. I tillegg kan grunneier reise erstatningskrav.