- Jeg vil si at det er prutningsmonn på alle prisnivåer, for konkurransen er høy. Så det er i alle fall ikke selgers marked på fjellet i disse dager, sier Øye til Dagens Næringsliv. Eiendomsmegler eiendomsmegler Morten Høegh i Nordvik & Partners mener det går et skille ved 4 millioner kroner. - I størrelsesorden opp til 4 millioner kroner går det lettere. Jeg tror det går et skille der, sier han.

Beliggenhet betyr "alt"

- Det er en del som sitter og vurderer kjøp, men det er ikke som når du kjøper en leilighet i Oslo, og får inn et bud dagen etter. Så fort går det ikke, sier Høegh til DN. Beliggenhet er nøkkelordet når hytta skal selges, mener Bjørn Erik Øye. - Det nytter ikke med verken gullpynt, doble badekar eller all verdens luksuriøse finesser hvis hytta har feil beliggenhet. Da tar det tid å få solgt, og mange må nok senke prisen også, sier Øye.

Dyr hytte på riktig sted selger

Han har inntrykk av at dyre hytter for eksempel på Geilo ruller og går uansett. - Det samme gjelder nok dyre hytter enkelte attraktive steder i Hafjell, Oppdal, Sirdal og Hemsedal. Dette er steder som har fått en spesiell status blant hyttefolket. Andre steder sliter man mye mer med å selge dyre hytter - og ikke minst leiligheter. De siste årene har det vært en overbygging av leiligheter, i alle segmenter. Slike objekter rives ikke akkurat unna, sier Bjørn Erik Øye til avisa. Men i det store og hele er hyttemarkedet i seg selv er nokså normalt om dagen. - 40.000 nordmenn planlegger å kjøpe hytte, men som regel er det veloverveide beslutninger som ligger bak. De fleste ser på dette som en livsstilsinvestering, men da må vi tenke på at en gjennomsnittshytte i Norge koster i underkant av 1,5 millioner kroner, sier Øye. - I den dyre enden tenker flere på hytta som en investering, og her har nok en del bommet de siste årene. For dyre hytter har mildt sagt vært en dårlig investering, framholder Øye til DN.