Foto: Bjørg Ingfrid Wichstad

Kommunen godkjente for tre år siden oppføring av en hytte i Gvelven hyttegrend. Da hyttenaboene kom opp i januar 2014, fant de et hyttebygg som ikke liknet den de hadde godkjent ut fra tegningene i nabovarselet, forteller Laagendalsposten på Kongsberg.

Spesiell sak

Kommunen ble gjort oppmerksom på forholdet, og siden har saken gått fram og tilbake mellom utbyggingsfirmaet, kommuneadministrasjon, politikere og Fylkesmannen i Buskerud. I neste uke kommer den igjen på bordet i kommunens planutvalg. Nå søker utbyggeren om dispensasjon.

– Jeg tror vi må si at dette er en helt spesiell sak, sier teknisk sjef i Flesberg kommune, Leif Kjørsvik til Laagendalsposten.

Kan bli pålagt å rive

Saken fremmes for planutvalget uten tilråding fra administrasjonen. Fylkesmannen i Buskerud har ifølge Kjørsvik gitt uttrykk for forvirring i forhold til hva Flesberg kommune egentlig mener om saken. Administrasjonen har nemlig tidligere gått for avslag, mens politikerne har godkjent planene.

– Vi har vært kritiske til prosjektet. Vi stiller oss tvilende til at man har valgt en utforming av bygget som passer på tomta, sier den tekniske sjefen til avisa. Han mener det er en kjedelig sak for alle parter, så vel for naboen som for utbyggeren. Alle parter har investert betydelige midler i hyttene sine.

– I ytterste konsekvens må hytta rives, sier Kjørsvik.

Stenger for utsikt

Som følge av situasjonen bruker hyttenaboene Rune Frengen og kona Bjørg Ingfrid Wichstad hytta på Blefjell langt mindre nå enn før. Den nye hytta stenger for utsikten de hadde til Blefjell.

De opplever at det er en annen hytte enn den de godkjente som er kommet opp på tomta.

– Blant annet hadde hytta fått kjeller, og den lå speilvendt, og på tvers av kotene i terrenget, sier Frengen som ikke skjønner hvorfor man har reguleringsplaner og utbyggingsplaner når det likevel er fritt frem hvordan man bygger.

Dramatisk

Eiendomsutvikling Hyttebygg AS mener firmaet har handlet i god tro og at de underveis har hatt kontakt med kommunens saksbehandler. Hytta ble skjøvet noe fra veien for å få en best mulig og fornuftig plassering, sier advokat Tore Skar på vegne av utbyggeren til LP.

Et pålegg om riving karakteriserer han som dramatisk. Utbyggingen har kostet flere millioner.