De to, en kvinne og en mann i 30-årene, ble fredag meldt savnet etter at de ikke kom tilbake til avtalt tid. De gikk fra Haukeliseter 4. januar, og skulle gå via Hellevassbu til Finse.
- De har ligget værfaste på Hellevassbu i noen dager. De turte ikke å prøve å gå videre ettersom isen er utrygg, og på grunn av vinden var det ikke mulig å se hva som er land og hva som er vann, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til NTB.
Skiløperne ligger i et telt ved Mannevatn. Lørdag kveld skulle de hentes ned fra Hardangervidda med snøscooter, men dårlig vær satte en stopper for planene.
- Mannskapene fant dem ikke. Det er mørkt og uvær med mye vind. Men vi har fått GPS-posisjonen til skiløperne, og de melder at de har det bra. De har bardunert teltet og er trygge. Det er bestemt at de skal holde seg i ro til klokken 13 søndag. Da vil de bli hentet, sier Stiegler til NTB.
Leteaksjonen etter de to ble satt i gang lørdag formiddag, med mannskaper fra Røldal, Eidfjord og Telemark, samt lensmannen i Odda og Ullensvang.
Skiløperne skal være fjellvante, og var utstyrt for en lengre tur. (©NTB)