Det skjer i forbindelse med revisjon av kommuneplanen for perioden 2013–2025. Dette arbeidet starter i disse dager. Det politiske flertallet i kommunen signaliserer at de nå er innstilt på oppheve det 35 år gamle forbudet mot bygging av hytter i kommunen.

Ordfører John Marthiniussen (H) understreker overfor Tønsbergs Blad at for Høyres del er det kun snakk om en begrenset oppheving av hytteforbudet.

– Vi ønsker ikke på noen måte å slippe hyttebyggingen på Tjøme helt fri. Strandsonen skal fortsatt være hellig. Her skal det ikke bygges massevis av hytter. Vi ser heller ikke for oss at vi legger ut nye områder for hyttebygging. Det er kun snakk om utfyllende bebyggelse innenfor etablerte hytteområder. Det er mange slike i kommunen, og i enkelte av disse ser vi at det er god plass for bygging av flere enheter, sier Marthiniussen.

LES OGSÅ: FLESKER TIL I FISKEPARADIS

Ordfører Johan Marthiniussen, (H). Foto: Harald Strømnæs
Tjøme-ordfører Johan Marthiniussen. Foto: Harald Strømnæs

- Ringvirkninger

Tjøme-ordføreren ser flere positive ringvirkninger ved å tillate bygging av flere hytter på Tjøme.

- Vi trenger sårt flere arbeidsplasser i kommunen. Oppdrag med å bygge hytter vil kunne sysselsette mange lokale håndverkere. Allerede i dag har de oppdrag i forbindelse med vedlikehold og utbedring av hytter, sier Marthiniussen, som framover ser for seg opprusting av enda flere hytter.

– Tjøme kommune har lagt ned store summer i utbygging innen VAR-sektoren (vann, avløp og renovasjon). Nå tillater vi at også hytter kan koble seg til. Jeg vil tro at mange hytteeiere får lyst til å oppgradere hyttene sine med mer moderne bad og WC. Også her ser vi for oss oppdrag for håndverkere på Tjøme, sier Marthiniussen.

LES OGSÅ: - HYTTEBYGGING GIR MILLIARDINNTEKTER

Flere til å betale

Tjøme-ordføreren håper flest mulig hytter kobler seg til det kommunale vann- og avløpsnettet.

- Da blir det flere til å spleise på regningen for å bygge ut. Det vil igjen føre til at avgiftene, både for hytteeiere og fastboende, blir lavere. Dessuten får vi en stor miljøgevinst ved at flest mulig kobler seg til kommunalt anlegg, som pumper all kloakk til renseanlegget i Bekkevika for behandling her før det slippes ut, sier John Marthiniussen.

GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE