Det er skipssjefene om bord på KV "Nornen" som sier dette til Kragerø Blad Vestmar.

Bakgrunnen for utspillet er at KV "Nornen" med sine patruljebåter ferdes regelmessig kysten fra Egersund til svenskegrensen. Kystvakten har mange oppsynsoppgaver, og samarbeider med etater som har tilknytning til kysten og strandsonen.

I løpet av disse patruljene observerer kystvakten ofte utbygging av hytter, kaier og annet i strandsonen. I enkelte kommuner har kystvakten samarbeid i den form at de rapporterer utbygging, for at kommunene selv kan sjekke om dette er lovlige eller ulovlige bygg.

- Vår oppgave er også å se på kystforvaltningen, plan- og bygningsloven kommer inn under dette. Vi samarbeider med ulike etater. Ser vi ting som kan være ulovlig sender vi kommunene et tips som kan sjekkes, sier skipssjef Walther Ahlgren om bord på KV "Nornen" til KV.

- Det er ikke aktuell politikk for oss i Kragerø å inngå noe spesielt samarbeid med marinen. Vi tar imot tipsene vi får, og sjekker disse uansett hvem tipsene måtte komme fra. For oss er det raskere å ta en taxibåt selv og befare ulike tips vi måtte få inn, kommenterer bygningssjef Arnt Rugseth overfor KV. Til Kragerø kommune har KV "Nornen" innrapportert én sak den senere tid. Dette gjelder et påbygg/nybygg til en hytte på vestre Langøy i Langaardssund.

- Dette er klarert ut, og saken er godkjent. På stedet skal det bygges et godkjent anneks, opplyser bygningssjefen.

 

LES OGSÅ: Risikerer fengsel for ulovlig bygging