Hyttemessen publiserte videoen for å vekke oppmerksomhet rundt vårens messe på Hellerudsletta. Hjernen bak benken, Per Rønningen i Bø i Telemark, kommer nemlig til messen med blant annet ”vippebenken” i porteføljen. Han hadde planer om å ta med ti stykker. Men nå må han hente fram et annet skjema, som det heter i skøytespråket.

40 nye på vei

- For fem minutter siden solgte jeg den siste benken av det partiet som skulle til Hyttemessen. Telefonen har ikke stått i hele dag. Dette er vilt, sier han begeistret. Men de som stadig har lyst på en benk vil finne den på Hyttemessen, beroliger Rønningen. Jeg har 40 stykker til i produksjon, og traileren kjører vel direkte til Hellerudsletta, tenker jeg.

Flere henvendelser fra utlandet

Det var tirsdag denne uka at Hyttemessen publiserte videoen og kunngjorde at de som i Fabebook-språket trykte ”liker” og delte videoen med sine venner, ville bli med i trekningen av en slik vippebenk på Hyttemessen.

- Dette går over vår forstand, sier Tore Bjørnstad i Hyttemessen. Vi kunne ikke drømme om en slik respons. Det forteller bare at Rønningen har kommet med en genial ”oppfinnelse”, et produkt som vekker begeistring over alt hos hyttefolket. Ja, ikke bare dem, forresten. Vi i Hyttemessen har disse dagene fått henvendelser fra blant annet fra Danmark, Canada, Florida og England. Folk spør hvordan de kan få tak i en sånn i hjemlandet sitt. Akkurat der har vi ikke spesielt gode råd å gi.

"Internasjonal" hyttemesse

Det er ikke bare Rønningens ”vippebenk” som er blitt ”verdenskjent” på to dager. Også Hyttemessen er brått blitt litt internasjonal, humrer Bjørnstad. Men han regner likevel ikke med noe spesielt stort innslag av utlendinger på Hyttemessen 9.-12. april.

- Her kommer det trauste nordmenn som er ute etter skikkelige produkter til hyttene sine. Eller kanskje skal de studere hyttemodeller og gå i forhandlinger med en av de mange hytteleverandørene. Og ikke rent få kommer nok nå for å kjøpe en ”vippebenk” til hage eller terrass, ler Bjørnstad.