Bildet over: – Boplikt vil redusere verdien på alle boligeiendommene på Nøtterøy, mener Roar Jonstang. (Foto: Svein André Svendsen)

De to ordførerkandidatene duellerte i forbindelse med Åpen dag hos Tønsbergs Blad lørdag. Boplikt var temaet i duellen, og ordfører Jonstang mener det ikke er nødvendig på øya.

– Vi ønsker å ha flere fastboende på Nøtterøy, men det er ikke forskning som tyder på at boplikt fører til flere fastboende. Dette er kompliserte sammenhenger, sa ordføreren.

– Vi vet ikke

Arbeiderpartiets Jon S. Andersen sier problemet på Nøtterøy er manglende kartlegging.

LES OGSÅ: 28 nye hytter ved vestfoldkysten

– Vi vet faktisk ikke hvor mange hus som er gått over til å bli ferieleiligheter på Nøtterøy, sa han, og ba ordføreren svare på om han ville undersøke saken.

– Jeg liker alltid å ha god dokumentasjon for beslutningene, svarte Jonstang, noe debattleder Håkon Borud tok som et løfte om kartlegging.

Mulig kystproblem

Jonstang gikk med på at konvertering til feriehus kunne bli et problem langs kyststripa, men hadde en annen løsning enn boplikt.

LES OGSÅ: Rekordmange vil kjøpe hytte

– Vårt tiltak er å gjøre det så attraktivt å bo på øya at mange velger å bo ved kyststripa hele året.

– Dette er et lite problem på Nøtterøy, og jeg synes det er en overdramatisering å innføre boplikt, noe som vil redusere verdien på alle hus på øya, sa han.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE