Foto: Norsk Folkehjelp

- Jeg var utsatt for en hendelse i påska 2015. Jeg var sliten og armene fungerte ikke. Jeg hadde fått et hjerteinfarkt. Jeg oppsøkte folkehjelpa og fikk den hjelpen jeg trengte mens jeg ventet på ambulansen som var en time unna. Det gikk bra, men det er mye takket være folkehjelpa og at de var i nærheten, sier han. Bjerke har hytte på Gammelskolla i Ringsaker kommune.

Mange kan takke frivilligheten

Bjerke fortalte sin historie under en beredskapskveld som nylig ble arrangert av Norsk Folkehjelp Moelv og Omegn på kulturhuset i Moelv. Mange enkeltpersoner har folkehjelpen å takke for at det er har gått bra. Politiet er ikke minst glad for den store frivillige innsatsen.

På beredskapskvelden hadde lensmann Jørn Arild Flatha et klart budskap til de frammøtte.

Politiet: Vi er avhengige

- Politiet er og blir avhengig av de frivillige organisasjonene for å utføre de oppdragene som vi skal håndtere, spesielt innen redningsoppdrag der er de en stor og viktig aktør, sier Flatha.

- Vi får meldinger om folk som er gått seg bort i fjellet, i skogen eller andre steder. En blåbærplukker, eldre, demente, psykisk syke, barn og skiløpere. Da stiller frivillige opp for å redde liv, sier han.

Janne Jemtland

Lensmannen trakk fram en aksjon han husker godt:

- Det var nyttårsaften for et drøyt år siden. Vi trykte på den store knappen da en kvinne, Janne Jemtland, ble meldt savnet i Brumunddal. Det var på ettermiddagen, og vi trengte folk til å lete. Jeg sjekket loggen i dag, og Folkehjelpa stilte umiddelbart med 8-9 personer. Alle har planer på nyttårsaften, og det sier litt om frivilligheten når man slipper det man har i hendene og stiller opp for samfunnet, sier Flatha.

 

(Kilde: Norsk Folkehjelps hjemmeside)