Ruben

Ruben, Charlotte og lille Emilie Skogvold-Knutsen storkoser seg i sitt nye hytteparadis. Faktisk trives de så godt, at siden vi bikket over til 2021, er det bare tre helger de ikke har vært på sin nye hytte.

Den lille familien bor sentralt i Drammen, og etter at de fikk sitt første barn, ønsket de å skaffe seg en hytte på fjellet. Et fristed de kunne reise til i helger og ferier, et sted å være sammen, med naturen tett på. Stedet ble Søtelifjell, kort vei fra Drammen, og hytta ble LY. Ruben forteller at de valgte LY Hytta fordi de falt for designet med en gang. 

– Vi liker veldig godt det moderne uttrykket, og de store vinduene. Du føler at du er tett på naturen selv om du er inne, sier Ruben. 

LY_02

Bærekraftig hytte

Både Ruben og Charlotte var opptatt av at hytta de skulle kjøpe måtte være kortreist og bærekraftig, og at det ble brukt god kvalitet på materialene.

Daglig leder i LY Hytta, Bjørn Olav Leer, forteller at dette også er noe de har hatt som fokus hele veien, og som er en del av selve kjernen til LY.

– LY Hytta bygges av norsk tømmer, som er kjent for sin gode kvalitet. Vi bruker kjente leverandører som Bergene Holm og samarbeider med lokale håndverkere om blant annet interiørløsninger og det tekniske, forteller han. 

Hyttene produseres i moduler innendørs i LY Hyttas lokaler i Sigdal, hvor de har direkte tilgang på alt de trenger av materialer og verktøy. Dette gjør at de opplever mindre svinn, noe som er bedre for miljøet. 

– Når jobben er gjort i produksjonen, bruker vi omtrent én uke på tomta med ferdigstilling av hytta, forteller Bjørn Olav videre.

LY Hytta er et naturlig valg for deg som er opptatt av norsk natur og som vil ta vare på den. 

– Når elementene til hytta er ferdig produsert, kan de fraktes over hele Østlandet. Prosessen med å bygge en LY hytte bygger på bærekraft, slik at også fremtidige generasjoner skal ha glede av naturen. Hyttene har mulighet til å være 100 % selvforsynte, legger Bjørn Olav til.

LY_03

Valg av riktige løsninger og interiør

Selv om LY Hytta bygges i moduler, er det langt fra noen samlebåndsproduksjon. Hver hytte bygges på bestilling, av tømrere solid erfaring, som vet hva de driver med. På denne måten har man mulighet til å lage de løsningene som vil fungere best for hver enkelt hyttekjøper. Kjøkkeninnredning er et eksempel på løsning hvor kjøperne gjerne har innspill.

Det er Nedre Eggedal Hyttemøbel, som ligger et steinkast fra LY Hyttas produksjonslokaler, som lager kjøkken og innredning til LY hyttene.

– Det fine med Nedre Eggedal Hyttemøbel er at de lager alt! Kommer kunden med en litt crazy idé, så fikser de det også. Her sier de sjelden nei, det er alltid ja, forteller Bjørn Olav Leer.

Stor fleksibilitet og valgfrihet når det gjelder interiør er avgjørende for mange av de som vil kjøpe hytte, tror Bjørn Olav. 

LY_04

Én uke på tomta – klart til julefeiringen

Glimre 4, som familien Skogvold-Knutsen har kjøpt, ble kjørt ut til tomta i tre moduler og heist på plass. Deretter gikk det én uke fra hytta ble kjørt til tomta til familien Skogvold-Knutsen fikk overlevert nøkkelen. Da hadde tømrere, elektrikere og rørleggere gjort ferdig arbeidet med sine fagfelt, og alt var klart rett før jul i fjor.

– Prosessen har vært veldig smidig, forteller de ferske hytteeierene fra Drammen.

Innflyttingsvasken ble tatt 22. desember, lille julaften flyttet de inn og julaften ble feiret på familiens nye hytte, akkurat som de håpet.

– En veldig funksjonell hytte

LY Hytta er skapt for deg som elsker det norske landskapet – og som vil skape minneverdige øyeblikk tett på naturen. Slik er det også for Ruben og familien.

– Vi har hatt mange fine skiturer, med Emilie på 16 måneder i pulk. Hun har vært ute og spist snø og kost seg, akkurat som det skal være, sier Ruben. 

De valgte vedlikeholdsfritt panel og kan dermed se fram til mye fritid sammen i årene som kommer. Men først skal de bygge terrassen, så fort snøen har gått. 

LY_05

Carport neste?

– Vi er veldig fornøyde. Vi opplever hytta som veldig funksjonell, med den plassen vi trenger. Vi liker spesielt godt at hytta gir forskjellige soner, selv om det er en åpen løsning. Vi har soner for sofa og tv, spisestuen, en egen sitteplass ved peisen og det åpne kjøkkenet i sentrum av alt. Dette er veldig praktisk og gir en opplevelse av at hytta er større enn hva den faktisk er, forteller Ruben. 

Med årets snømengder i bakhodet, vurderer de dessuten å anskaffe seg en carport. 

– Vi har snakket med Bjørn Olav om mulighetene for en carport, og LY Hytta har en modul for det også, så det kan tenkes vi kommer til å anskaffe oss det etter hvert, avslutter Ruben.