- Fornuftig vedtak

En rekke vellag og hytteeierforeninger har i klare ordelag appellert til sine medlemmer om å støtte opp om dugnaden som nå pågår og skrinlegge flere hytteturer. Sjusjøen Vel, interesseorganisasjonen for hytteeiere på Sjusjøen, er blant disse.

 

- Fornuftig vedtak

Foreningen vedtok på styremøte denne uken å følge opp myndighetenes vedtak.
 
– Vi hadde styremøte mandag kveld og vedtok enstemmig å forholde oss 100 prosent lojalt til myndighetene og det de har besluttet, sier vellagets leder, Jan Ove Holmen til Ringsaker Blad. 
 
Han kollega i Gålålia hytteeierforening, Amund William Skou, synes regjeringens forlengelse av hytteforbudet er fornuftig.
 
- Jeg vil følge dette lojalt. Vår forening, som er den største i Sør-Fron, har ikke fått henvendelser om å slåss mot et forbud, sier han til samme avis. 

Mer synd på Joker-butikken

Han reagerer svært negativt på at noen hytteeiere går til det skritt å melde flytting til hytta i et forsøk på å berge påskeferien i fjellet.
 
- Jeg har full respekt for myndighetenes beslutning, og synes det er forferdelig illojalt av enkelte å si at de vil melde flytting til hytta bare fordi de vil omgå det midlertidige forbudet. Mer enn oss hytteeiere, synes jeg likevel synd på Joker-butikken Gålå Handel som kommer til å tape mye omsetning, sier Skou.