Det var på turen ned at hunden deres forsvant. De regnet med at den hadde funnet veien tilbake til hytta. Men da de etter en stund kom hjem, var den heller ikke der.

Namdalsavisa fortalte om historien onsdag.

Skjermbilde 2024-01-04 kl
Da Ranja ble funnet, var det første Benjamin Lein Fuglår gjorde å pakke den forfrosne hunden inn i sin egen jakke. Foto: Privat

Lette gjennom natta

De kom på at en etterlysning på «Naustveggen» - en Facebook-side for folk i Flatanger - måtte være verdt et forsøk. 

Den meldingen ble fort snappet opp av et par naboer - brødrene Benjamin Lein Fuglår og Simon Leir Fuglår. De spente skiene på og satte til fjells seint på kvelden i mørke og uvær. Terrenget var krevende også. Med seg hadde de sin egen hund, Salto.

Brødrenes leteaksjonen pågikk til i totida på natta, men var resultatløs. 

Lystig telefonsamtale

Neste dag satte de avsted igjen. De hadde saumfart hele fjellet og hadde begynt å miste håpet da Salto fant et spor som virket lovende.

- Vi fulgte sporet en halv times tid og plutselig sto vi ansikt til ansikt med Ranja, forteller Benjamin til avisa. Han legger til at det ble en lystig telefonsamtale med hundeeierne da de ringte og fortalte om funnet.

- Det imponerer meg helt enormt at noen gjør sånt for andre, uten å bli bedt om det. At de stiller opp på denne måten, det er helt uvirkelig. Det er bare å ta av seg hatten - jeg er så imponert, sier Svein Ryan til Namdalsavisa.