Bildet over: Operativ leder Paul Stian Hågensen i Tynset Røde Kors Hjelpekorps (fra venstre) og korpsleder Per Roger Bekken som vil dele ut refleksvester til barn og unge i påskefjellet. Vestene har de fått av Nord-Østerdal Kraftlag ved markedsansvarlig i NØK, Merete Hektoen, daglig leder i NØK Holmen Biovarme, Trond Leet, og daglig leder Geir Feragen i NØK Eiendom.

Bekken mener at en refleksvest er en enkel og billig livsforsikring for de som har planer om å innta påskefjellet.

– Folk har med seg det utroligste på tur, men ofte ikke det viktigste. Har du gått deg bort, og vi må ut med helikopter for å finne deg, er du ikke like lett å se fra lufta, sier Bekken til Østlendingen.

Han viser fram bildet som er tatt under en flysøkøvelse på Tynset, der personen i oransje refleksvest vises med en gang fra flyet. Det er mye verre å oppdage den svartkledde personen litt til venstre.

LES OGSÅ: Advarer mot sterk påskesol

– For dem som skal på lengre skiturer i fjellet denne påsken, anbefaler vi å putte den lille og lette refleksvesten nedi sekken, sier Bekken.

Deler ut vester

Tynset Røde Kors Hjelpekorps har fått Nord-Østerdal kraftlag med på laget, og har fått 60 refleksvester som denne påsken skal deles ut til barn og unge i fjellet på Savalen i Tynset.

– Det vi ser er at barn og unge er mye flinkere til å gjøre det de får beskjed om. Det er verre med oss voksne, sier Bekken.

LES OGSÅ: Her blir løypene merket

Markedsansvarlig i NØK, Merete Hektoen, er glad for å kunne bidra til økt sikkerhet.

– Det er klart vi vil støtte en så god aksjon, som fokuserer på sikkerhet for barn og unge, sier Hektoen, som lover å bidra med flere refleksvester om det trengs.

– Det vi vet er at mange allerede har flere slike vester liggende, så ta dem med på påskefjellet, sier Bekken.

Slik pakkes sekken

Bekken har vært i fjellet en vinterdag før, og har også flere gode råd til hva påskesekken bør inneholde.

– Skal du ut på lengre fjellturer, bør du ha med førstehjelpsutstyr. I tillegg trenger du en spade, for blir det uvær må du kunne lage deg et le. Vi anbefaler også kart og kompass, refleksvest og hodelykt, for det er ikke alltid turen går så fort som man tror, og plutselig kommer mørket, sier Bekken.

LES OGSÅ: 2.330 ekstra påskeseter på toget

Han påpeker også viktigheten av å ha med ekstra klær og gjerne en vindtett duk.

– Selv om det er sol og fem plussgrader, blir du fort kald om du ramler og brekker benet og må ligge og vente på hjelp i en time eller to, sier Bekken.

Ellers er Bekkens råd å bruke både hodet og fjellvettreglene når folk inntar påskefjellet.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side