Den nye plan- og bygningsloven vil presse prisene oppover i 100 metersbeltet, mener Tore Solberg. Foto: Leif Magne Flemmen

Av Torgeir Hagøy/Etstate nyheter

Dette gjorde de for å få den så billig som mulig. I dag er det slik at mange er villig til å vente for å se om noen andre også er interessert i det samme objektet. Solberg forteller til Estate nyheter at han har snakket med flere kjøpere som innrømmer at de venter og ser om også andre er interessert. - De sier at de gjerne kan betale litt ekstra dersom markedet viser interesse for det samme objektet, sier Solberg.

Ny lov vil presse prisene
Den erfarne eiendomsmegleren sier at markedet har vært en del opp og ned i sommer. Han tror imidlertid at lovendringen som trådte i kraft første juli, hvor reguleringen av bygging i strandsonen blir enda strengere, vil føre til økte priser i 100-metersbeltet.

- Det er jeg overbevist om. Det blir enda vanskeligere å komme inn i markedet, noe som vil føre til økt press på de aktuelle eiendommene, sier Solberg. Han forteller også at det tidligere har vært åpning for å bygge på en mindre hytte, dette blir nå vesentlig vanskeligere og nærmest umulig. Det betyr at dersom man har en pill råtten hytte på 50 kvadratmeter, så får man lov til å bygge ny hytte, men ikke på mer enn 50 kvadratmeter, sier Solberg.

Relativt bra

Til tross for finanskrise sier Solberg at markedet har vært relativt bra.

- Skal man være helt ærlig, så må jeg nok innrømme at det har ikke vært den største hyttesesongen. Men samtidig så har aktiviteten i boligmarkedet hatt god oppsving og det smitter over i hyttemarkedet. I det siste har derfor interessen blitt større, og jeg tror derfor at ettersommer- og høstsesongen kommer til å bli noe bedre, sier Solberg.

 
Ifølge eiendomsmegleren er det spesielt hytter mellom fem og seks millioner kroner som selger godt.

 
- Da får man en hytte som ligger 100 til 200 meter fra sjøen med bra solforhold, utsikt og ok standard. Hyttene i det øverste segmentet, altså perlene, selger også bra, men her skal alt stemme. I denne prisklassen er kjøperne ekstremt bevisste, sier Solberg.