Vi leser videre at langrennsmulighetene nå teller for mest for dem som skal kjøpe hytte. Det betyr snøsikre områder høyt til fjells. Langrennsløypene synes nå å være like viktig som alpinbakkene i seg selv var for noen år siden. Men ettersom de som kjøper hytta ønsker å dyrke familielivet og ha med seg tenåringene sine på hytta, må det også være alpinbakker med tilhørende sosiale møteplasser i nærheten.

Enkel standard – lav pris

Selv om det fortsatt finnes friluftsglade mennesker som gjerne går på ski inn til ei iskald hytte der de rigger seg til med sprengfyring og vannbæring, har hytter uten vei, vann og strøm sakket akterut i prisutviklingen, er meglerfirmaets erfaring.

Gruppen av entusiaster som ønsker enkel standard synes å være minkende. De fleste enkle hytter uten veiforbindelse har ofte en lav pris og blir som regel solgt direkte mellom kjøper og selger.

Ut med Soria Moria-slottene - inn med folkehytta!

Den nye folkehytta er både romslig og komfortabel. Den har gjerne tre til fire soverom, to oppholdsrom og to bad. Folk ønsker å være sosiale på hytta, men vil ikke gå oppå hverandre. Med komfort og adskilte soner får foreldre og besteforeldre nyte roen mens barn og tenåringer kan oppholde seg i et annet rom. Likevel skal hytta ikke være prangende eller ruvende i terrenget.

Soria Moria-slottene er ikke like attraktive lenger.

Vil ha komfort og gjerne leilighet

Dagens typiske hyttekjøpere ønsker å kunne være på hytta i ti dager uten å mangle noe.

Det gjelder også kjøpere som innser at det blir få lange opphold på hytta. Mange aktive mennesker opplever travle hverdager og korte helger. Da ønsker de å minimere tiden til det man ikke har virkelig lyst til å gjøre. Dermed er en stor gruppe kjøpere interessert i leilighet på fjellet.

Eller som eiendomsmegler Inge Mysen sier det:

Interessen for å kjøpe leilighet på fjellet er stor. Folk ønsker å komme til oppvarmet garasje og oppredde senger. Det får de ved å kjøpe leilighet på eksempelvis Norefjell Resort. Et fullverdig fjell-liv nært Oslo, og tilgang til alle fasiliteter.

Og når vi kikker på hva Krogsveen har til salgs akkurat nå, er det flere leiligheter, de fleste av dem på Norefjell.

Les også om at den norske gjennomsnittshytta er lite prangende.