– Det er alt for mildt, latterlig, mener hytteeiere, ifølge Lillehammer Byavis.

Strengt, eller ...?

De to lillehamringer i begynnelsen av 20-årene er til sammen dømt for 37 forhold, og det er slett ikke bare hytteinnbrudd. Også innbrudd i blant annet helårsboliger og næringslokaler er med i dommen.

Byavisa skriver at retten uttaler at hytteinnbrudd er en klar krenkelse av den private sfære, noe som skaper engstelse og utrygghet og at det må reageres strengt mot slike masseinnbrudd og siterer hytteeier Tom Karlsen:

– Den straffen disse to har fått, er jevngodt med å gjøre narr av oss som er blitt utsatt for deres virksomhet. Dette er latterlig lav straff. Karene burde fått en lengre fengselsstraff.

Avisa forteller også at Karlsen har full støtte av andre ofre i dette synet.

– Politiet har skylda ...

Ifølge dommen har det vært formildende at kjeltringene har tilstått alt og har samarbeidet med politiet etter pågripelsen.

Også er tredjemann, som ikke har vært med på like mye som de andre, ble enda mildere behandlet. Han ble belønnet med 30 dagers fengsel med en prøvetid på to år, og 5.000 kroer i bot.

Det har også vært formildende for alle tre at mange av sakene er blitt to år gamle, og at dét er påtalemyndighetens skyld.