I underkant av 11.000 besøkende var innom Hyttelivsmessa i helgen. Det er omtrent det samme som i fjor, men mindre enn for noen år siden. Prosjektleder Thea Mostue Faleby mener at det forholdsvis lave besøkstallet skyldes at det allerede har vært en messe i Oslo-området, nemlig Hytte 2012.

- Vi har lagt bak oss en veldig god messe med god stemning. Men mange i bransjen rapporterer at det er synd de to messene kommer så tett på hverandre i tid, sier Mostue Faleby.

Saltdalshytta er en av dem. 

- Vi var fornøyd med denne siste messa også, vi. Men egentlig er det galskap å ha to messer så tett på hverandre. Det hadde vært bedre om det kunne vært en på våren og en på høsten, sier Stein Erik Heggseth i Saldalshytta.

Les også: Hytteliv, foredrag og dyr på messa

Bra med salg

Han synes for øvrig det er positivt at de finnes flere messer å velge i, og er fornøyd med begge messene.

- Det var en bra messe på Exporama i helgen. Kanskje ikke så veldig mye folk, men jeg hadde inntrykk av at de som kom var konkret ute etter å skaffe hytte. Vi har konkludert med at det kom mange hyttesalg ut av dette, sier han.

Det er det flere av deltagerne som har formidlet til Mostue Faleby.

- Vi hører at det har vært bra med salg. Flere forhandlere melder om at de som kom, var folk som hadde konkrete planer om kjøp. Hytte er jo ikke noe man kjøper på impuls, siier hun.

Les også: Mange kjøpelystne på årets messe

Sammen med båtmesse

Saldalshytta var representert på Hytte 2012 på Lillestrøm også.

 - Vi var fornøyd der også, og det var mye folk. Men mange var nok bare ute og kikket. Den ble jo arrangert sammen med ei båtmesse, og fikk mange ekstra besøkende på det. Men jeg tror det var færre som var konkret ute etter hytte der, sier han.

Hyttelivsmessen har ingen planer om å utsette messa til høsten, selv om de to messene kommer tett på hverandre.

- Nei, vi kommer til å ha neste Hyttelivsmesse på våren. Men det kan tenkes at vi flytter tidspunktet, sånn at vi kommer før den andre hyttemessa, sier Mostue Faleby.

Besøk Hytteavisens facebookside