Tekst: Tom Brodin

Rett nok bygger ikke hvert trinn så mye, men Boge viser til at trappa består av 20-25 trinn, og er omtrent åtte meter høy.

Bekymret for ungene sine

Boge påpeker at trappa er godt synlig på langt hold. Et nødvendig rekkverk for å forhindre fall, vil eventuelt bidra til en enda større eksponering. I tillegg mener naboen at hele trappa er meningsløs dersom det ikke kommer et bryggeanlegg der. Om dette skjer, blir inngrepet enda mindre begrenset. Han hevder også at trappa har vært brukt og fester dermed ikke lit til løftene om at den ikke fortsatt vil være det fram til et endelig vedtak. Boge er svært bekymret for de tre barna sine, siden det i verste fall er en mulig fallhøyde på åtte meter. Han krever derfor trappa revet innen den opprinnelige fristen, som er den 6. juni.

– Slett ikke noen forutsetning

I klagen sin hevder trappeeiernes advokat at da kommunen skilte ut eiendommen i 1987, må det ha vært en forutsetning at tilgang til sjøen skulle være mulig over egen tomt. Dette krever Boge dokumentasjon på og viser til at tre tomter tilhører samme familie. Han mener derfor at det i 26 år har vært opplagt at tilgangen til sjøen skulle skje over naboeiendommene.
– Faktafeil, mener Boge, når det hevdes at det ikke er vei til hytta. – Adkomstveien er definert som privat vei, skriver han, og legger ved både kart og fotodokumentasjon. Avslutningsvis krever han at eierne, brødrene Nore, som så mange andre på Veierland, må finne seg i å benytte veinettet fram til hytta.