Skjerdingstad er intervjuet i forbindelse med at det i år er 50 år siden gründeren av Rinsdalshytter, Emil Gåsvand, leverte sin første hytte. Gjennom et langt liv har Gådvand signert tusen hytter!

- Det er et privilegium å få skape vakre omgivelser for folket, sier Emil Gåsvand til kristiansundsavisa Tidens Krav. Nå har konsernet satt opp sin aller første hytte ute på Averøya med Atlanterhavet som mektig nabo.

Inspirert av Østerdals-hytter

Sin første hytte bygde Gåsvand i Sunndal i 1964. Prisen for den Østerdals-inspirerte, laftede hytta var 9000 kroner. Dette ble starten på det som femti år senere er konsernet Rindalshytter med sytti ansatte på laget og med en rekke moderne og populære hyttemodeller på menyen, blant annet Lysthuset (oppslagsbildet). Direktør Steinar Skjerdingstad sier til TK at Rindalshytter er den eldste hytteleverandøren i Norge som aldri har gått konkurs.

- Men det har vært tøffe tider. Begynnelsen av 90-tallet, og den siste finanskrisen er to perioder som satte sine spor, medgir Skjerdingstad. Han forteller at bedriften er opptatt av å ta vare på håndverket og har en egen lafteavdeling.

Spår trendskifte

- Vi er opptatt av å ta vare på håndverket og har en egen lafteavdeling. Vi ønsker å blande tradisjon med nyskaping. Finne folk som vil jobbet med lafting er ikke vanskelig, sier direktøren som altså spår et trendskifte i det norske hyttemiljøet.