Hun setter ikke pris på den negative omtalen av kommunen i forbindelse med festeavtalesaker, men frykter heller ikke for kommunens rykte som populær hyttekommuneFlere konflikter mellom kommunen som bortfester og hytteeier med festekontrakter har skapt stor irritasjon blant hyttefolk. Etter flere runder i retten tapte Nore og Uvdal en prinsipielt viktig sak som vedrører festerens rett til å utløse tomta etter kriteriene i Tomtefesteloven.

Men andre konflikter ruller videre. Hytteeier Dag Bjørndalen fikk kommunens tillatelse til å bore etter vann og anlegge gråvannsanlegg på hytta, dessuten til å foreta en mindre bygningsmessig utvidelse. Kommunen fremmet i den forbindelse krav om økt festeavgift, først 6.300 kroner siden hevet til 7000 kroner. Det vil ikke Bjørndalen finne seg i.
 
- Kommunen har ikke gjort annet enn å benytte sin hjemlede rett i tråd med kommunestyrets vedtak, sier ordfører Kirsten Gjestemoen Hovda til hytteavisen.no. Hun presiserer at festeavtalene varierer i innhold, men en rekke av dem gir kommunen anledning å heve avgiften når det gjøres tiltak av verdiøkende karakter på eiendommen.
Ordføreren avviser at kommunen ”er ute etter” hyttefolk på gunstige festeavtaler.
 
- Som kommune skal vi forvalte fellesskapets goder på en bra måte. Derfor bruker vi også avtalene som er inngått til beste for fellesskapet, sier hun og framholder at kommunens ansatte har et bevisst forhold til sine to posisjoner i slike saker, på den ene siden som eiendomsforvalter og på den andre som håndhever av forvaltningsloven.
 
Hytteeier og tomtefester Dag Bjørndalen har ikke mye positivt å si om sitt møte med Nore og Uvdal kommune. - Kommunen ødelegger så mye at det er helt rått, sier Dag Bjørndalen.
 
Ordføreren bekrefter at tvisten ble avvist av forliksrådet og at partene nå forhandler om en løsning. Bjørndalen er ikke innstilt på å fire i sitt standpunkt som innebærer et han betaler en viss økning av tomtefesteavgiften relatert til utvidelse av innearealet i hytta. Men Bjørndalen mener han i henhold til avtalen skal betale vel 2000 kroner krever kommunen 7000.