Det skriver Østlendingen.

- I løpet av ett år selges det kun én eller max to hytter med en pris på over 8 millioner kroner i Trysilfjellet. Markedet ligger hovedsakelig mellom 2 og 6 millioner kroner, sier eiendomsmegler i Eie i Oslo, Petter Birkrem til Østlendingen.

Siste halvdel av 2011 var preget av uro i finansmarkedene i verden, noe som ga dårlige spådommer for hyttemarkedet i Norge.

- Markedet for de dyreste hyttene, det vil si de til over fire-fem millioner kroner på landsbasis, er mest påvirket av børsmarkedet. Disse eiendommene vil eventuelt bli rammet først, sa nestleder Leif Laugen i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EEF) til DN i fjor høst. Og så sent som i nyttårshelgen gikk Birkrem ut i DN og meldte om bråstopp i hyttemarkedet i Trysil.

I forrige uke ble det solgt ei hytte til over ni millioner kroner, samtidig som det den 10. januar ble lagt ut et helt tun til 13,5 millioner kroner. Petter Birkrem mener at hyttetunet som nå er til salgs er det desidert fineste og meste enesteående i Fageråsen. Han har oppdraget med å selge prakteiendommen.

Les også: Realiserte mangeårig hyttedrøm

Senker prisen

13,5-millionerstunet som nå ligger ute til salgs i Fageråsen inneholder hovedhytte, anneks, stabbur og dobbeltgarasje. Hele tunet har et bruksareal på 413 kvadratmeter.

 - Det er et komplett tun med alle fasiliteter. Det finnes ikke tomter i Trysil til å få bygd en liknende eiendom med så mange boenheter og fem mål med tomt. Jeg kjenner svært godt til Trysil etter å ha solgt over 1000 eiendommer der og jeg mener at denne er den finsete i Fageråsen, sier Birkrem.

De siste årene har det vært jobbet for å selge stedet, og så sent som i september i fjor ble prisen droppet fra 19,5 millioner kroner og til 18,9 millioner kroner.

Les også: Hytteparadis til 18,5 millioner

For firmaer og storfamilier

- Hvem er et slikt hyttetun til 13,5 millioner kroner for?

- Det er enten for en stor familie med god økonomi, eller et firma som vil ha et samlingssted eller en hytte å leie ut til ansatte, sier megleren.

Markedet i Trysil beskrives nå som sunt da færre hytter ligger ute til salgs.

- I fjor var det på det meste opp mot 230 hytter til salgs. Det var i meste laget, så det var rett og slett for mye å velge mellom, sier han.

Eiendommen selges privat av Åge A. Sørensen.

 

Klikk deg inn på Hytteavisens facebook-side