En utgave av hyttemodellen Hemsefjord fra Drammens Hus og Hytter, et hytteanneks og en bil var de tre største gjenstandene som ble auksjonert bort. En tomt i Blefjell hyttegrend kom dessverre ikke over minstepris. Idrettslagsleder og auksjonsgeneral Asbjørn Sauro er likevel godt fornøyd. Fintellingen er ikke ferdig, men varer til en listepris på rundt 1,5 millioner kroner skiftet eier. Total salgspris ligger i området rundt 1,2-1,3 millioner kroner.

Les også: Hytte, tomt, anneks og bil under hammeren i Hovin i Telemark

Hovinauksjon02_640x480
Publikum koste seg under det arrangørvennlige været lørdag.

Ny løypemaskin

- Arrangementet gir et solid overskudd til Blefjell idrettslag, forteller Sauro. Målet med Telemarksauksjon var å skaffe penger til en ny løypemaskin i Hovin. Denne skal igjen gjøre det mer attraktivt å være hytteeier i telemarksbygda.

1500 mennesker møtte opp under arrangementet lørdag, og både Sauro og medarrangør Tor Helge Flåto i Hovin Utvikling AS er godt fornøyde med antallet.

- Det er ikke så ofte det er 1.500 mennesker her på en gang, sier Sauro. Hovin i Telemark har i dag 250 fritidsboliger, men grunn er ferdig regulert for en dobling. Hensikten med markedsdagen lørdag var, foruten å skaffe penger til løypemaskin, å skape blest om telemarkdsbygda og det vakre terrenget på solsiden av Blefjell.

Les også: Satser på vekst i Hovin

Hovinauksjon03_640x480
Hauger av ulike varer gikk under hammeren, fra skinnfeller og brønnboring til hyttebyggesett.

Sydende liv

Asbjørn Sauro, Tor Helge Flåto og de andre involverte i auksjonen skal nå evaluere lørdagens arrangement. Det sydende livet i bygda under auksjonsdagen har absolutt gitt mersmak, og arrangørene ser ikke bort fra at auksjonen kan bli en årlig foreteelse i Hovin.

- Vi sitter igjen med et inntrykk av at publikum koste seg. Og også bedriftene som var representert på auksjonen har gitt hyggelige tilbakemeldinger om arrangementet, forteller Asbjørn Sauro.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE