Noen velger å synge ”Ja, vi elsker” på toppen av Hardangerjøkulen, eller går på ski over Folgefonna. Andre går i tog fra Geiterygghytta til 17. mai-toppen eller bestiger Fannaråken med vaiende flagg. Dette er nasjonalromantikk på sitt beste, og en opplevelse man sent vil glemme. 

Morgensalutt og skitur
For den som velger å feire nasjonaldagen på Geiteryggen blir det en litt utradisjonell feiring med markering av den store dagen. Ved morgengry blir det morgensalutt og flaggheising, før frokost, skitog, utelunsj og festmiddag.
– Ta med finstasen, flagg og godt humør. Dette blir en 17. mai feiring du sent vil glemme, sier bestyrer Jan Eira på Geiterygghytta.
 

17. mai på Folgefonna

DNT-fjellsport i Stavanger Turistforening inviterer til 17. mai feiring på Folgefonna. Dagen starter med marsj opp Keiserstien og videre til Fonnabu. Derfra går ferden videre over Folgefonna og ned til Tokheim ved Odda.

Ungdommelig på Hardangerjøkulen

Med futt og fart i beina går det unna for de som tradisjonen tro velger Finse og Hardangerjøkulen 17. mai. Både DNT-ung Bergen, Drammen og Oplands Turistforening og DNT Oslo og Omegn inviterer til nasjonalfeiring på Norges sjette største isbre. På toppen blir det allsang av nasjonalhymnen, salutt og annen moro før en flott nedkjøring tilbake til Finse venter.

Ved Svartisens brearmer

For den som er i Nord-Norge blir det 17. mai feiring på Bodø og Omegns hytte Tåkeheimen ved Svartisen. Det er Bodø og Omegn Bre-, Tinde- og Grottegruppe som inviterer  til storstilt tur, og om været tillater det klatrer turfølget til topps enten på Snøtind eller helgelandsbukken på nasjonaldagen.

Flere 17. mai arrangementer finner du i vår aktivitetsoversikt på www.turistforeningen.no/aktiviteter