Bildet over: Christoffer Billing (fra venstre), Sissel Grana, Jostein Grana, Paal Grana, Henrik Grana og hunden Shana deltok på Turistforeningens "Kom deg ut"-arrangement i Horten går. Foto: Martin Moland/Gjengangeren 

I sol på Østlandet og hagl på vestlandet kom folk seg ut på Den norske turistforenings kom deg ut-dag på søndag. 112 arrangement samlet små og store landet rundt, i følge turistforeningen.no.

Generalsekretær Kristin Krohn Devold tok turen til Verdensparken på Furuset.

LES OGSÅ: Turistforeningen vil ha deg ut på søndag

- Jeg er gledelig overrasket over oppslutningen av våre nye landsmenn. Det er lenge siden jeg har sett en slik skiglede med mennesker fra så mange nasjoner, sier en oppglødd generalsekretær.

Sammen med instruktører fra DNT Oslo og Omegn fikk Kristin Krohn Devold en travel dag med skiopplæring av barn og voksne. Mange gikk på ski for aller første gang.

- Dette viser at turistforeningen bør gjøre mer i nærmiljøet for folk flest. Vi må engasjere folk der de bor. Blant annet i byparkene, sier generalsekretæren til turistforeningen.no.

Uværet flere steder i landet la ingen demper på Kom deg ut-dagen. Den populære turdagen trakk tusenvis av barn og unge til arrangementene. Bare fra i fjor til i år har turdagen hatt en solid økning.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side