Pågangen ble enorm etter at Åseral Hytteservice fortalte at de ville gi bort femten gratis weekendpakker til vanskeligstilte familier, barnehjem og andre som både trenger ferie på fjellet, men som aldri har råd til det, melder www.fvn.no.

– Vi har fått over 200 henvendelser fra aktuelle kandidater så langt, forteller Satu Koski i Åseral Hytteservice til fn.no.
Ideen om å gi bort weekendpakker fikk hun da de kjørte billigtilbud på overnatting på hytter på Bortelid. Flere meldte tilbake at de ikke hadde råd til å si ja til de gode tilbudene.
 
Hun tror mange har vondt for å fatte at dette er virkeligheten for en god del sørlendinger.  I en mail forteller faren i familien at de sliter med å få endene til å møtes. De jobber knallhardt og er slitne og trenger sårt en frihelg på fjellet, sier Koski.
 
– En ung gutt forteller at foreldrene er uten jobb og nesten aldri smiler. Familien har lite penger og har aldri vært på fjellet. Han skriver at det er greit dersom han ikke blir med så lenge resten av familien får reise. Slikt gjør inntrykk, forteller Satu Koski i Åseral Hytteservice.