Dette er året da det er særlig aktuelt både med TV og internett på hytta. Med både Vinter-OL og Fotball-VM, vil antagelig flere familiemedlemmer forvente å ha tilgang til ”alle kanaler” for å henge med i det som skjer.

Internett via parabolen

De aller fleste hyttene har en eller annen form for tilgang til TV. Svært mange får signalene via parabol.  Internett via satellitt er lett å ordne hvis du har installert en parabolantenne, ettersom senderen kobles til denne. Mange bruker nettet gjennom mobilabonnementet. En kjent erfaring er imidlertid at kostnadene forbundet med dette ofte løper løpsk, særlig hvis du har tenåringer med på turen. 

Greit å få opp en parabol

Har du ennå ikke montert parabolantenne, er det greit å vite at den er rimelig å installere. De fleste tror kanskje at det er en krevende prosess å installere bredbånd på nytta, men det finnes flere aktører som tilbyr raskt bredbånd i distriktene. Enkelte tilbyr skreddersydde løsninger til deg som har flere boliger.

Høydepunkter i kø

For idrettsinteresserte står høydepunktene står i kø framover vinteren og våren. Store begivenheter og viktige kamper i norsk og engelsk fotball forestår. I sistnevnte liga går vi mot en spennende sesongspurt i begge de øverste divisjonene. De fleste tippe-tips heller nå i retning av at Gary Rowett lykkes med å lede Derby opp til Premier League sammen med Wolves denne sesongen. Selv om du ikke er interessert i tipping og fotball, kan vi nesten garantere at det er mange i reisefølget som kommer til å sette pris på tilgang til et stabilt internett. 

Få med deg ungdommen

Hvis du har tenåringsbarn har du sikkert erfart at det kan være vanskelig å få dem med på hytta. Tenåringer synes ofte ukult og kjedelig over hytteturer. Hvis du går til det skritt å installerre et effektivt bredbånd på hytta, har du imidlertid et sterkt kort på hånden i ”forhandlingene” med tenåringen.

Etter en stund skal du ikke se bort fra at barnet allikevel velger å tilbringe litt tid sammen med familien, og da kan dere blant annet se en god film eller finne på mer tradisjonelle hytteaktiviteter.

 

For mye av det gode?

Det er allikevel viktig å sette grenser hvis det blir for mye nettbruk. Avtal gjerne et par timers bruk om dagen, hvor resten av tida kan benyttes til andre familieaktiviteter. Dette kan blant annet være fisketurer, gåturer i fjellet eller tradisjonelle hyttespill som yatzy, kort og ludo. Dette kan være en god metode å vekke til live minner fra barndommen og sørge for at familien får en sjelden kvalitetstid sammen.

De fleste er nemlig opptatt med sitt i disse dager, og en hyttetur er tross alt ment som et avbrekk fra hverdagen.