Egil Soglo i Statens Naturoppsyn minner om at ferdselsforbudet i reservatene trer i kraft allerede 15. april, som er førstkommende torsdag. Samtidig varsler han en strengere håndheving av reglementet enn tidligere. - Vi har registrert at det har sklidd noe ut de senere årene. Det vil vi skjerpe inn. Båtfolket er ikke lenger like flinke til å respektere ferdselsforbudet i sjøfuglreservatene. Det er synd. Konsekvensen vil fra i år være at vi politianmelder alle brudd på ferdselsforbudet som vi kommer over. I hvert fall i de tilfellene det er helt opplagt at ferdselsforbudet er brutt med vitende og vilje og vi tar folk på fersk gjerning, sier Soglo.

Hekke i fred

Soglo minner om at det er viktig at sjøfuglene får lov til å hekke i fred. - Fredningstiden og ferdselsforbudet i reservatene er i perioden fra 15. april til 15. juli. Mange har allerede startet båtsesongen. Det er viktig at de holder seg unna reservatene fra første stund. Dessverre har vi ikke rukket å merke de nye reservatene ennå. Det skyldes at det har vært en vanskelig vinter med mye is. Dette regner vi med å få gjort så raskt som mulig. Planen er å sette opp lett synlige informasjonsplakater. Men vi håper at flest mulig har fått med seg hvor både gamle og nye reservater er, sier Egil Soglo. Han opplyser at det i Tønsbergs-skjærgården er syv nye sjøfuglreservater.

Informasjonskampanje

Egil Soglo forteller at man i år satser på å spre mest mulig informasjon om sjøfuglreservatene. - I tillegg til å sette opp informasjonsplakater, vil vi få utarbeidet brosjyrer som forteller hvor det er sjøfuglreservater langs kysten av Vestfold og om hvordan båtfolk skal forholde seg i den perioden ferdselsforbudet gjelder. Vi vil også gå ut i media. Vi planlegger en større informasjonskampanje når vi kommer ut i mai måned, sier Egil Soglo til Tønsbergs Blad.

 

NYE SJØFUGLRESERVATER I VESTFOLD

Her er noen av de nye reservatene i Vestfold.

  • Kausen i Vestfjorden
  • Grøtteskjær i Vestfjorden
  • Glomsteinskjær i Vestfjorden
  • Lille Rauer ved Fulehuk
  • Gryteskjær i Vrengen
  • Saltbuskjær i Vrengen
  • Torskerumpa i Røssesund
  • Reservatet på Hoftøya er utvidet

 

Mer om saken kan du lese på Direktoratet for naturforvaltnings nettside her.