Betaling av jegeravgift på Internett krever bruk av Visa eller MasterCard. I 2006 betalte 15 000 jegere jegeravgiften via nettet. DN håper enda flere benytter denne muligheten i år.

Fordelen med å betale jegeravgift på www.jegerregisteret.no er at betalingen blir registrert umiddelbart. Jegeren skriver ut en midlertidig kvittering som er gyldig i 10 dager. Kvitteringen sendes også til jegerens e-post-adresse. Jegeren kan selv bestemme om Jegerregisteret skal sende en oblat til å klistre på jegeravgiftskortet eller et ferdigkvittert jegeravgiftskort.

Umiddelbart etter betaling er det mulig å kjøpe jaktkort på Internett hos de som tilbyr denne tjenesten. Betales jegeravgiften via nettbank, brevgiro eller direkte i banken, kan det ta opp til fem dager før innbetalingen blir registrert hos Jegerregisteret. I denne perioden er det ikke mulig å kjøpe jaktkort på Internett eller registrere seg som lisensjeger.

Lisensfelling
I 2006 ble registrering som lisensjeger automatisert, og foregår nå via Internett. Jegeren registrerer seg på www.jegerregisteret.no, ved hjelp av sitt eget fødsels- og jegernummer, før lisensfelling på den aktuelle arten starter.

Etter registreringen vil lisensjegeren kunne hente ut sin personlige lisens direkte ved utskrift, eller ved å få lisensen tilsendt på e-post. Jegeren skal ha med lisensen under lisensfellingen.

Pålagt rapportering innen 1. mai for jaktåret 2006/2007
Sammen med det nye jegeravgiftskortet får alle jegere tilsendt rapportskjema for jaktåret 2006/2007. Alle jegere er pålagt å sende inn rapportskjemaet i utfylt stand. Det er Statistisk sentralbyrå (SSB) som samler inn og offentliggjør jaktstatistikken på oppdrag fra DN.

DN anbefaler alle jegere som har muligheten til det, å rapportere elektronisk på SSB sine hjemmesider www.jakt.ssb.no. Rapporteringsfristen er 1. mai 2007. Jegere som unnlater å rapportere innen fristen vil få en tilleggsavgift på 165 kr på neste års jegeravgift, jf viltloven § 50.

I 2006 valgte nær halvparten av jegerne å rapportere over Internett. I løpet av de fem årene det har vært mulig å rapportere elektronisk, har svarandelen på Internett økt fra 10 prosent det første året til 49 prosent i 2006.

Kontaktpersoner:
Ingebrigt Stensaas: tlf. 73 58 09 53
Ann Jori Romundstad: tlf. 73 58 09 54